Συρμαλένιος: «Αδιάβαστος» ο Άδωνης για το Νεώριο

Αδιάβαστος πήγε στο Νεώριο της Σύρου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο.

Ο Νίκος Συρμαλένιος σχολιάζει ότι ο υπουργός μίλησε για αποκρατικοποίηση σε ένα ναυπηγείο που έχει αποκρατικοποιηθεί από το 1994, ενώ πρόσφατα πέρασε σε νέα ιδιοκτησία και εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται – με την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – σε επανεκκίνηση.

Η δήλωση του Νίκου Συρμαλένιου:

«Την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ONEX Πάνο Ξενοκώστα και διαπίστωσε τη θετική πορεία «αποκρατικοποίησης» του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Άργησε λίγο να καταλάβει ότι το ναυπηγείο δεν αποκρατικοποιείται τώρα, έχει αποκρατικοποιηθεί από το 1994, τώρα πέρασε από μια ιδιοκτησία που τα τελευταία χρόνια το έριξε έξω, σε μια άλλη ιδιοκτησία που μέχρι σήμερα βάζει πλάτη στην υλοποίηση μιας συμφωνίας εξυγίανσης που επικυρώθηκε με δικαστική απόφαση του πρωτοδικείου Σύρου το Δεκέμβριο του 2018, η οποία διασφαλίζει τόσο το συμφέρον της προοπτικής του ναυπηγείου και των εργαζομένων, όσο και τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου και η οποία δεν χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ιδιώτες.

Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο το ναυπηγείο βρίσκεται σε επανεκκίνηση, χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων, των τοπικών φορέων της Σύρου, την προσφορά του νέου ιδιοκτήτη, αλλά και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε με επίπονες προσπάθειες να ξαναβάλει συνολικά τη ναυπηγοεπισκευή της χώρας μπροστά.

Χαιρόμαστε λοιπόν που ο κ. Γεωργιάδης προσγειώθηκε σε μια πραγματικότητα που σε τίποτα δεν θυμίζει την καμμένη γη που άφησε πίσω του και στη ναυπηγοεπισκευή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην οποία συμμετείχε».

Σχετικά Νέα