

«Επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας μας» χαρακτηρίζει την «ΙΧ εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η κυβέρνηση αποδέχεται την πάγια τουρκική προσπάθεια περί “πολιτικής επίλυσης διαφορών”. Δηλαδή, «επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (…) από τις συζητήσεις των δύο χωρών, είτε υπό την εποπτεία κάποιου Οργανισμού, είτε κάποιας ισχυρής χώρας, είτε της Ε.Ε», αντί για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Αν δεν το διαψεύσει άμεσα η κυβέρνηση θα είναι υπόλογη για μια εθνικά επιζήμια στρατηγική αλλαγής των πάγιων θέσεων της χώρας, που απεμπολεί τα εθνικά συμφέροντα».
«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να διευκρινίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τους λόγους για οποίους όχι μόνο δεν προωθεί μια συγκροτημένη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, αλλά τηρεί στάση υποβάθμισης και αφωνίας απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, επαναπαυόμενη στο “θετικό κλίμα” της Διακήρυξης των Αθηνών», τονίζει η Κουμουνδούρου.
Σχετικά Νέα
Πρ. Παυλόπουλος: Η Κοινωνία των Πολιτών στην υπηρεσία υπεράσπισης της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με.
Ν. Ανδρουλάκης: “Κόμματα προγραμματικά με στελέχη και κοινωνική ρίζα, όπως το ΠΑΣΟΚ, απεύχεται να έχει αντίπαλους ο κ. Μητσοτάκης”
Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στη Σώτια Πεντεδήμου στον τηλεοπτικό σταθμό Creta, ο.
Κ. Χατζηδάκης για ΒΟΑΚ: Περνάμε πια από τη θεωρία στην πράξη
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης γράφει σε ανάρτησή του.
Ν. Κεραμέως: Βελτιώνουμε τις υποδομές για τους συμπολίτες μας με αναπηρία
Επίσκεψη στο νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), το οποίο μόλις ιδρύθηκε στο Γαλάτσι και.