

«Στις χώρες της ΕΕ τα νοικοκυριά κατέγραψαν κατά μέσο όρο ποσοστά αποταμίευσης 13,2% επί των ακαθάριστων διαθέσιμων εισοδημάτων τους. Ωστόσο η Ρουμανία και η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat, ήταν οι μόνες χώρες που κατέγραψαν αρνητικό δείκτη αποταμίευσης κατά -6,8% και -1,9% αντίστοιχα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών εξαφανίζεται πριν προλάβουν να το κρατήσουν στα χέρια τους. Καταλήγει στα υπερκέρδη της ενέργειας, στην ακρίβεια των τροφίμων, των βασικών αγαθών. Με τον πληθωρισμό να καλπάζει χωρίς καμία ουσιώδη κυβερνητική παρέμβαση, με μισθούς και συντάξεις να αδυνατούν να ακολουθήσουν τις αυξήσεις της αγοράς, οι επιλογές Μητσοτάκη επιμένουν στα νεοφιλελεύθερα δόγματα που συμφέρουν τα υψηλά εισοδήματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Συγχαρητήρια για ακόμα μια εξαίρετη κυβερνητική επίδοση. Αναμένουμε τον δημιουργικό τρόπο που θα επιχειρήσουν να αναστρέψουν ακόμα ένα ακράδαντο στοιχείο της αποτυχίας τους».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει έγκαιρα υπογραμμίσει τους κινδύνους που επιφυλάσσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για τα λαϊκά εισοδήματα και με την ευκαιρία της συζήτησης του Προϋπολογισμού θα γίνει για ακόμα μια φορά η φωνή της κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στην αναλγησία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ντόρα Μπακογιάννη: Ανάρτηση για την Μαρίκα Μητσοτάκη – «Μαμά μου, πόσο μου λείπεις»
Με αφορμή τα 13 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Μαρίκα.
Ν.Κεραμέως: Επόμενη στάση του Rebrain Greece οι ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωσης της δράσης «Rebrain Greece»,.
Σέφκοβιτς: Σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών με τις ΗΠΑ, η ΕΕ προετοιμάζει αντίμετρα
O Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφκοβιτς δήλωσε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ότι.
Κυρ. Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τη μητέρα του, Μαρίκα
Πέρασαν 13 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η μητέρα του.