ΣΥΡΙΖΑ για βρεφονηπιακούς: Η κυβέρνηση υποχρεώνει 12.000 γονείς να πληρώσουν

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς-δημόσιοι υπάλληλοι να λάβουν τη μηνιαία ενίσχυση για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αν. τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Φωτίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση επικοινωνούσε σε όλα τα ΜΜΕ, ως μεγάλο επίτευγμά της, ότι φέτος, για πρώτη φορά, δίνει ενίσχυση 180 €/μήνα σε 15.000 γονείς δημόσιους υπαλλήλους για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική: Καθυστέρησε να βγάλει τη σχετική υπουργική απόφαση και την πρόσκληση, στη συνέχεια, έδωσε παράταση μέχρι 25/9 και τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 14/10. Μόνον 12.000 από τις προβλεπόμενες 15.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Όταν πήγαν να υλοποιήσουν αυτή την έγκριση, οι γονείς βρέθηκαν σε μια δυσάρεστη έκπληξη: Όσοι γονείς δεν είχαν κάνει ήδη εγγραφή των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έβρισκαν θέση.

Και όσοι είχαν στείλει ήδη τα παιδιά τους σε σταθμούς, βλέπουν τώρα ότι πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους τον Σεπτέμβριο, γιατί οι εγκρίσεις βγήκαν Οκτώβριο. Και, παρά το ότι η υπουργική απόφαση όριζε ότι τα 180 € θα καταβάλλονται στον Β/Ν σταθμό για 11 μήνες, δεν υπάρχει αναδρομική κάλυψη του Σεπτεμβρίου, παρόλο που η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης.

Την ίδια μέρα, που η κα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της αυτοσυγχαίρεται ότι κάλυψε για πρώτη φορά και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων, οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα που την αντικρούει.»

Σχετικά Νέα