

Με τον συμπρόεδρο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης Συρίας (PYD) Gharib Hassou και μέλη του κόμματος, συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο γραφείο του στη Βουλή.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συζήτησαν διεξοδικά για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Συρία και συνολικά η Μέση Ανατολή, ιδίως μετά την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Δαμασκό.
Σημειώνει ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ των λαών και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας, ως φάρου ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. “Δεσμευτήκαμε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των Κούρδων της Συρίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο ένα δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σύστημα διακυβέρνησης της χώρας”, τονίζει ακόμα.
Σχετικά Νέα
Επίσκεψη του υφ. Προστασίας του Πολίτη στις φυλακές Νέων Αυλώνα
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα.
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025, το σχέδιο νόμου του.
ΚΚΕ: Οι κυβερνήσεις Γερμανίας, Ελλάδας και η ΕΕ να τοποθετηθούν επίσημα για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις
Στη συζήτηση για τις «διαβουλεύσεις της Επιτροπής Αναφορών το 2023» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Π. Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης και το ζήτημα των Μειονοτήτων
Στη Συνθήκη της Λωζάνης και το ζήτημα των Μειονοτήτων αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της.