ΣΥΡΙΖΑ για Αυγή: Εξυγίανση εν λειτουργία αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο

Τρέχουν οι εξελίξεις για τη τύχη της “Αυγής”. Όπως έγινε γνωστό, δεν αναστέλλεται τελικά η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου. Στη συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκεσε περίπου 7 ώρες, υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η καθημερινή έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς.

Τα παραπάνω έρχονται μετά την παραίτηση του διευθυντή Άγγελου Τσέκερη και την συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι είπαν “όχι” στο κλείσιμο της Αυγής και ζήτησαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Νωρίτερα τη Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος εμφανιζόταν βέβαιος πως η εφημερίδα δεν θα κλείσει. Το σενάριο που εξεταζόταν ήταν να δουλέψει μόνο το κυριακάτικο φύλλο και να ενισχυθεί το site.

“Η Αυγή δεν θα κλείσει, θα κάνουμε τα πάντα για αυτό” διαβεβαίωνε ο κ. Ηλιόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εφημερίδα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι η Αυγή, αλλά και ο ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο, απορροφούν το 70% περίπου της κρατικής επιδότησης που λαμβάνει το κόμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα