ΣΥΡΙΖΑ: «Εξέγερση» κατά Στέφανου Κασσελάκη-Στα άκρα η εσωκομματική σύγκρουση

Ο ρόλος της Όλγας Γεροβασίλη

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι επικεφαλής της ομάδας των μελών της Πολιτικής Γραμματείας που έχει ενοχληθεί με τις κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Όλγα Γεροβασίλη, από τα στελέχη της πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε χθες, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, «απαράδεκτη» την επιστολή Κασσελάκη, συμπληρώνοντας ότι «επιστρέφεται όπως είναι».

Η κυρία Γεροβασίλη φέρεται να ζήτησε και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία ενδεχομένως θα έμπαινε θέμα μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την αναβολή του Συνεδρίου. Μαζί της συντάχθηκαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Ελένη Συμεωνίδου και η Ζωή Καρκούλια.

Η φαρμακερή ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη ήταν από τα πρώτα στελέχη που αντέδρασαν έντονα στο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη, με το οποίο πρότεινε επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και αλλαγή ονόματος στο κόμμα.

Σε ανάρτησή της αφού εξέφρασε την έκπληξή της για την κίνηση αυτή εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, «πριν από τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Όλη η ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του #iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω. Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Νίκος Παππάς και ο μυστήριος ρόλος του

Ωστόσο, ο Νίκος Παππάς – που διαθέτει πολύ μεγάλη επιρροή στην Κεντρική Επιτροπή – έκανε ένα βήμα πίσω, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, μη θέλοντας να οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Και είναι δεδομένο ότι χωρίς τη στήριξη του, μετωπική σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν μπορούσε να γίνει.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο Kontra News με τον Πάνο Χαρίτο για όλες τις πολιτικές εξελίξεις και το παρασκήνιο στα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, δήλωσε «Το κλίμα ήταν συναινετικό», επισημαίνοντας πάντως ότι οι «καμπάνες θα πρέπει να χτυπήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ από τα δημοσκοπικά ευρήματα».

«Αναμένω να τηρηθούν οι δεσμεύσεις Κασσελάκη», πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς, ενώ επεσήμανε ότι θα είναι καλό να μην υπάρχουν πρωτοβουλίες που αιφνιδιάζουν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει το δικαίωμα να βάζει ερωτήματα. «Ένα ερωτηματολόγιο προς τα μέλη θα μπορούσε να είναι μια θαυμάσια πρωτοβουλία αρκεί να ήταν πιο οργανωμένο, και ενδεχομένως να είχαμε και άλλα ερωτήματα να προσθέσουμε όλοι».

«Για κανένα μέλος δεν υπάρχει απαγορευμένη άποψη, πόσο μάλλον για τον πρόεδρο. Θα μπορούσε αυτό το ερωτηματολόγιο να έρθει πιο οργανωμένα. Αυτό αυτή τη φορά δεν υπήρχε», είπε και πρόσθεσε:

«Επέλεξα ανοιχτά και στο φως να στηρίξω στον β’ γύρο τον Στέφανο Κασσελάκη βάσει μιας προγραμματικής συμφωνίας, περιμένω να την τηρήσει»

Σκληρή γραμμή και από Γιώργο Τσίπρα

Εντύπωση, επίσης, προκαλεί η σκληρή γραμμή που κράτησε απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους τον στήριξαν το καλοκαίρι, αλλά και η φράση του Παύλου Πολάκη, που φέρεται να είπε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι «είμαι σε δύσκολη θέση απέναντι σας, γιατί τον στήριξα».

Πάντως, ο χανιώτης βουλευτής ήταν από τα πρόσωπα που ήθελαν να υπάρξει συνεννόηση με τον Στέφανο Κασσελάκη και όχι ρήξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα