

“Η εντολή για αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων αποτελεί την πιο κυνική επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα της πανδημίας”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εγκληματική αδιαφορία”.
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “χωρίς ούτε μία πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς ουσιαστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ και του προσωπικού που τις λειτουργεί για να μην “πετάξουν λεφτά”, όπως είπε με θράσος ο κ. Πέτσας πριν ένα μήνα”, τώρα “ακυρώνει τα χειρουργεία σε χιλιάδες ασθενείς, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους”. Σχολιάζει ότι “ο κ. Μητσοτάκης όσο καιρό αυτοθαυμαζόταν, αρκέστηκε σε χειροκροτήματα για τους ήρωες με τις λευκές μπλούζες αλλά δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυσή τους, με αποτέλεσμα ήδη στις αρχές του δεύτερου κύματος της πανδημίας το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όριά του και σε πολλές περιοχές να μην μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο σε κρούσματα κορονοϊού όσο και σε άλλα περιστατικά”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι “πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί το “εσωτερικό lockhdown” στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ιδίως σε τακτικά χειρουργεία και σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία” και επισημαίνει τον κίνδυνο “ο μονόπλευρος προσανατολισμός του στην πανδημία να αυξήσει τις επιπλοκές και τη θνησιμότητα από άλλα σοβαρά νοσήματα”.
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούνται:
-‘Αμεση πρόσληψη μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών
-‘Αμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ
-‘Αμεση συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ
-‘Αμεση και ουσιαστική εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Σχετικά Νέα
Δένδιας: Στον Έβρο για Πάσχα με τις Ένοπλες Δυνάμεις
Το επιτηρητικό φυλάκιο «5» στον Έβρο, στην περιοχή ευθύνης της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Κ.Μητσοτάκης: Το Άγιο Πάσχα μας θυμίζει ότι μέσα από τον πόνο και τις δυσκολίες τελικά γεννιούνται το φως και η ελπίδα
«Το Άγιο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, μας θυμίζει πάντα ότι μέσα από.
Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις ζώνες όπου θα αναπτυχθούν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό.