Συρία: Ο ρωσικός στρατός ανακοινώνει εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Μονομερή εκεχειρία ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός, μια εκεχειρία που αφορά μόνο τον συριακό στρατό και που θα τεθεί σε ισχύ το πρωί του Σαββάτου στη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ, την οποία η Δαμασκός προσπαθεί να ανακαταλάβει.
Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση στη Συρία ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για «μια μονομερή εκεχειρία των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από τις 6.00 το πρωί της 31ης Αυγούστου».

«Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση καλεί τους διοικητές των ενόπλων ομάδων να αντιπαρέλθουν τις προκλήσεις και να ενταχθούν στην ειρηνική διαδικασία διευθέτησης στις περιοχές που ελέγχουν», προσθέτει η ανακοίνωση.

Έπειτα από μήνες σφοδρών βομβαρδισμών από τη ρωσική και τη συριακή πολεμική αεροπορία, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-‘Ασαντ άρχισαν στις 8 Αυγούστου χερσαία επιχείρηση κατά της επαρχίας αυτής, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην παρακλάδι στη Συρία της Αλ-Κάιντα).

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέκτησαν νέους τομείς σε αυτή την περιοχή αφού είχαν ήδη ανακαταλάβει τη στρατηγική πόλη Χαν Σεϊχούν, νοτίως της Ιντλίμπ.

 

Σχετικά Νέα