

Σε 218 ανέρχονται οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 18 παιδιά, που έχουν χάσει τη ζωή τους από την τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξή της, ανακοίνωσαν σήμερα οι κουρδικές αρχές της περιοχής στην οποία εξαπολύθηκε. Επίσης 650 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές στον τομέα της υγείας.
Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Συρία μετά την απόφαση της Τουρκίας να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση εκεί. Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση σχετικά με τους πρόσφυγες.
Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία σε συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στην Μαύρη Θάλασσα.
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Συρία θα πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της μεθορίου της με την Τουρκία στο πλαίσιο οποιασδήποτε διευθέτησης της σύγκρουσης εκεί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Παράλληλα το Reuters και το AFP μετέδωσαν ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έφτασε σήμερα στην Άγκυρα, όπου προβλέπεται να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την συριακή επίθεση στην βορειοανατολική Τουρκία. Ο Πενς αναμένεται να παροτρύνει την Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική της επιχείρηση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην βορειοανατολική Συρία. Λίγο πριν από τον Πενς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε φτάσει στην τουρκική πρωτεύουσα και οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο στις 14:30 ώρα Ελλάδος.
Σχετικά Νέα
Εκτός λειτουργίας τα δημόσια νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Γάζας
Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Προσέρχομαι ως αδερφός για να υπηρετήσω την ευτυχία σας»
«Σας χαιρετίζω με καρδιά γεμάτη ευγνωμοσύνη. Με φόβο και τρόμο προσέρχομαι ως αδελφός που.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Με επέλεξαν χωρίς να έχω καμία αξία – Με φόβο και τρόμο προσέρχομαι σε εσάς ως αδελφός»
Ολοκληρώθηκε η τελετή ενθρόνισης του πάπα Λέοντα του ΙΔ‘, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου..
Δύο νεκροί από την πρόσκρουση ιστιοφόρου στη γέφυρα Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν από την πρόσκρουση ιστιοφόρου.