

Η Ρωσία θα επιστρέψει στην πλήρη συμμόρφωση προς τη συνθήκη New START, αν η Ουάσινγκτον εγκαταλείψει την «εχθρική στάση» της έναντι της Μόσχας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θα σταματήσουν να παρέχουν στη Ρωσία μερικές ενημερώσεις που απαιτούνται βάσει της συνθήκης για τον έλεγχο των εξοπλισμών, περιλαμβανομένων επικαιροποιήσεων για τους πυραύλους τους και τις τοποθεσίες εκτόξευσής τους, για να απαντήσουν με τον τρόπο αυτό στις «συνεχιζόμενες παραβιάσεις» της συμφωνίας εκ μέρους της Μόσχας.
Παρά τα οποιαδήποτε αντίμετρα
Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, η κίνηση δεν προκάλεσε έκπληξη στη Μόσχα και η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συνθήκη New START ισχύει παρά τα οποιαδήποτε αντίμετρα.
«Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μέτρα ή αντίμετρα από την πλευρά των ΗΠΑ, η απόφασή μας να αναστείλουμε τη Συνθήκη START είναι ακλόνητη», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Και η δική μας προϋπόθεση για να επιστρέψουμε σε μια πλήρως λειτουργική συνθήκη είναι να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ τη θεμελιωδώς εχθρική στάση τους έναντι της Ρωσίας», πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.
Στην Αίγυπτο αντιπροσωπεία της Χαμάς για να συζητήσει «νέες ιδέες» για εκεχειρία
Αντιπροσωπεία της Χαμάς είναι καθ’ οδόν προς το Κάιρο για να συζητήσει με τους.