

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Σάββατο με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και “συζήτησαν τα επόμενα βήματα” στις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι δύο υπουργοί “συζήτησαν τα επόμενα βήματα μετά τις πρόσφατες συναντήσεις στη Σαουδική Αραβία και συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας”, δήλωσε η Τάμι Μπρους, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Συμπλήρωσε πως ο Ρούμπιο ενημέρωσε επίσης τον Λαβρόφ σχετικά με τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ανακοίνωσε πότε θα διεξαχθεί ο επόμενος γύρος των συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας. Παρά τις εντάσεις που προηγήθηκαν μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Κίεβο αποδέχθηκε πρόταση της Ουάσινγκτον για 30ήμερη άνευ όρων κατάπαυση πυρός, εφόσον η Μόσχα σταματήσει τις επιθέσεις της στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε επιφυλάξεις και έθεσε όρους, απαριθμώντας ζητήματα που κατά τον ίδιο χρειάζονται διευκρίνιση, φροντίζοντας να μην απορρίψει εντελώς την πρωτοβουλία Τραμπ. Χθες Σάββατο, κατά την τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ με περίπου 25 ηγέτες κρατών και οργανισμών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, η αποκαλούμενη “συμμαχία των προθύμων” αποφάσισε να ασκήσει “συλλογική πίεση” στη Ρωσία προκειμένου να την υποχρεώσει να αποδεχθεί την εκεχειρία.
“Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ρωσίας”, η οποία “αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εμπλακεί σε σοβαρές συνομιλίες”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ που θεωρεί ότι ο Πούτιν “προσπαθεί να κωλυσιεργήσει” για να συνεχίσει τον πόλεμο.
Σχετικά Νέα
Κυβέρνηση Τραμπ: Ενστερνίζεται τη θεωρία ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο
Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε χθες Παρασκευή αναθεωρημένη εκδοχή της ειδικής σελίδας του ιστοτόπου του.
ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αναστέλλει τις απελάσεις Βενεζουελάνων μεταναστών
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε σήμερα την απέλαση με βάση νόμο του 18ου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρατεύει τη Βασιλική οικογένεια ενόψει της επίσκεψης Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο για μια ιστορική δεύτερη κρατική επίσκεψη.Ο.
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας
Την έντονη δυσαρέσκειά της στους νέους δασμούς που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ και επηρεάζουν τον.