Συνάντηση Όρμπαν-Πούτιν στη Μόσχα

Ο Ορμπάν έφθασε νωρίτερα στη Μόσχα λίγες ημέρες αφότου συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο και έγραψε στο Χ ότι βρίσκεται στον δεύτερο σταθμό αυτού που χαρακτήρισε “ειρηνευτική αποστολή”.

“Η ειρηνευτική αποστολή συνεχίζεται. Δεύτερος σταθμός: Μόσχα”, έγραψε ο Ορμπάν.

Όπως είπε στον Πούτιν ο Ούγγρος πρωθυπουργός, επιθυμία του είναι να συζητήσει μαζί του για ζητήματα που είναι σημαντικά για την Ευρώπη.

“Η Ουγγαρία θα γίνει σιγά-σιγά η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που θα μπορεί να συνομιλεί με όλους”, σχολίασε ο Ορμπάν σε απευθείας μετάδοση της συνάντησης των δύο ηγετών στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Ria Novosti.

Από την πλευρά του ο Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συζητήσει για τις “μικροδιαφορές” των ειρηνευτικών προτάσεων για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Advertisement

Συγκεκριμένα ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος δέχτηκε τον Ορμπάν στο Κρεμλίνο, δήλωσε έτοιμος να ακούσει την θέση του τελευταίου για την Ουκρανία και να πληροφορηθεί από εκείνον τις απόψεις άλλων ευρωπαίων εταίρων δεδομένου ότι η Ουγγαρία ασκεί αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

“Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την οικοδόμηση των διμερών μας σχέσεων σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και, φυσικά, να μιλήσουμε για τις προοπτικές της εξέλιξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κρίσης, εννοώ στην ουκρανική κατεύθυνση”, είπε ο Πούτιν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα