

Συνάντηση είχε σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρο της, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ηαναζήτηση τρόπων ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών των τοπικών κοινωνιών και υπάρξει μια κοινή στρατηγική για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα ζητήματα που αφορούν την αύξηση εκδήλωσης περιστατικών με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, όπως τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Από πλευράς ΚΕΔΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της, τέθηκε η αναγκαιότητα σύστασης Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους, ενίσχυση του θεσμού των αστυνόμων της γειτονιάς, που λειτουργεί προληπτικά, ενίσχυση της αστυνόμευσης και κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κ.α .Ο υπουργός, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, δεσμεύθηκε για σημαντική ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών αστυνόμευσης και για συνεργασία στο ζήτημα της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, μέσα από το συντονισμό και τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.
Σχετικά Νέα
Briefing Παύλου Μαρινάκη σε πολίτες: Οι εκλογές το 2027, το Final Four και το Whatsapp
Σε απορίες πολιτών για το… final four, τις εκλογές, την αγαπημένη του εφαρμογή (app).
Δημοσκόπηση Marc: Άνοδος και προβάδισμα της ΝΔ με 30,6% – Πρώτη φορά χάνει «έδαφος» η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Είναι η πρώτη δημοσκόπηση, αυτή της Marc για το κυριακάτικο Πρώτο Θέμα (17/5/25), που.
Α. Σαμαράς: Οι εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα είναι ραγδαίες και ανησυχητικές
Έντονα επικριτικός ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική εμφανίζεται ο πρώην.
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζομαι, τελειώνει τα ολιγοπώλια των τραπεζών, των ακτοπλοϊκών, της εμπορίας τροφίμων, της ενέργειας, της υγείας
«Η άποψη μου είναι ότι αυτό το σύστημα εξουσίας που μας κυβερνά, είναι κυνικό.