Συναγερμός στο Μπάκιγχαμ – Άνδρας σκαρφάλωσε τοίχο

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς ένας άνδρας σκαρφάλωσε τα τείχη και συνελήφθη στο Royal Mews που βρίσκεται δίπλα από το παλάτι.

Η αστυνομία του Λονδίνου ενημερώθηκε πως ένα άτομο σκαρφάλωνε έναν τοίχο και εισερχόταν σε απαγορευμένη περιοχή στη 1:25 τα ξημερώματα και άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση.

Μετά την έρευνα εντοπίστηκε ένας 25χρονος και συνελήφθη έξω από τους στάβλους του Royal Mews, το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος των κήπων του παλατιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο άνδρας δεν μπήκε σε κανένα σημείο στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή στους κήπους του παλατιού.

Ο άνδρας συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε φυλασσόμενη περιοχή. «Τέθηκε υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, όπου και παραμένει», προσθέτει η ανακοίνωση.

Συνελήφθη ένας 25χρονος και παραμένει υπό κράτηση

Δεν υπήρχαν μέλη της βασιλικής οικογένειας στα ανάκτορα
Σύμφωνα με το Sky News, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως την ώρα που συνέβη το περιστατικό δεν υπήρχαν μέλη της βασιλικής οικογένειας στα ανάκτορα.

Στο Royal Mews στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ βρίσκονται οι βασιλικοί στάβλοι, ενώ είναι υπεύθυνο για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται οδικώς από τον βασιλιά και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας από τα άλογα και τις άμαξες μέχρι με τα αυτοκίνητα.

Εκεί βρίσκεται η εμβληματική χρυσή άμαξα των 260 ετών που χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερες στιγμές όπως ήταν ενθρόνιση της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στον βρετανικό θρόνο το 2022, καθώς και στην ενθρόνιση του βασιλιά Καρόλου φέτος