«Συναγερμός»: 20 Βρετανοί μαθητές επέστρεψαν με κορωνοϊό από τη Ζάκυνθο

Περίπου 20 Βρετανοί μαθητές επέστρεψαν στην πατρίδα τους έχοντας κολλήσει τον κορωνοϊό στις διακοπές τους στη Ζάκυνθο, με αποτέλεσμα το σχολείο τους να αναγκαστεί να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων.

Ένας από τους μαθητές αυτούς μάλιστα κόμπαζε σε βίντεο που ανήρητσε στο Tik Tok ότι δεν φορούσε μάσκα εν πτήσει προς τη Ζάκυνθο με άλλους περίπου 30 φίλους του. Εκτός από τους 20 μαθητές του Sir William Borlase’s Grammar School στο Μπάκιγχαμσαϊρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας έχουν διαγνωστεί και συγγενικά τους πρόσωπα. Οι έφηβοι ανήρτησαν και φωτογραφίες τους να κάνουν ηλιοθεραπεία και βίντεο, όπου χορεύουν και αγκαλιάζονται στη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί του Ιονίου. Βρετανοί συρρέουν από τα μέσα Ιουλίου στη Ζάκυνθο κι όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα.

Ωστόσο λόγω έξαρσης κρουσμάτων που συνδέθηκαν με τέσσερις πτήσεις επιστροφής από το νησί την περασμένη εβδομάδα η Σκωτία και η Ουαλία επιβάλλουν πλέον καραντίνα σε όσους γυρίζουν από τη Ζάκυνθο, ενώ ασκούνται πιέσεις και στην κυβέρνηση Τζόνσον να κάνει το ίδιο. Στο βίντεο στο TikTok που περιήλθε στην κατοχή της βρετανικής εφημερίδας Sun ορισμένες νεαρές ποζάρουν για φωτογραφίες, ενώ σε άλλο δεν τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το βίντεο φέρει τη λεζάντα «Πάμε στη Ζάκυνθο χωρίς ουσιαστικά social distancing και κορωνοϊό», ενώ ένας από τους νεαρούς εμφανίζεται σε αεροπλάνο με μάσκα προστασίας κρεμασμένη στο λαιμό του με τη σημείωση «καμία μάσκα κυβέρνησης δεν μπορεί να με σκοτώσει».

Οι περισσότεροι από τους μαθητές ήταν τελειόφοιτοι και το σχολείο τους, που επρόκειτο να ξανανοίξει σήμερα, αναγκάστηκε να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων. Κι όλα αυτά μετά την πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων στο Πλίμουθ, όπου περίπου 11 νεαροί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από παρόμοιο ταξίδι στη Ζάκυνθο.