

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή, 17 Ιουλίου, να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις ένταξης των εργαζομένων που έχουν επιλέξει και έχουν εντάξει στον μηχανισμό για τον μήνα Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι αρχική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είχε οριστεί η Δευτέρα 13 Ιουλίου, ωστόσο το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να δώσει παράταση.
Με τρεις τρόπους η δήλωση των μειωμένων ωρών εργασίας
Η μείωση έως και 50% του ωραρίου απασχόλησης των μισθωτών -που επιλέγουν οι εργοδότες τους- μπορεί να υπολογιστεί ανά εβδομάδα, ανά μήνα, ανά 15ήμερο ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του εργοδότη.
Επιπρόσθετα, στις υπεύθυνες δηλώσεις οι εργοδότες για τον μήνα Ιούνιο πρέπει να δηλώνουν τα εξής:
- Τις μηνιαίες, δηλωθείσες μεικτές αποδοχές του μισθωτού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και τις αντίστοιχες μηνιαίες καθαρές αποδοχές του.
- Tις καταβαλλόμενες αποδοχές κατά τον μήνα ένταξής του μισθωτού στον μηχανισμό με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας.
- Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του μισθωτού που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.
Σχετικά Νέα
Μεικτά πρόσημα στην Ασία μετά το ράλι που έφερε η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας
Τα χρηματιστήρια της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού κινούνταν με μεικτά πρόσημα την Τρίτη, μετά την τεράστια άνοδο.
Τραγωδία στη Λάρισα: Ομολόγησε ο 21χρονος την δολοφονία της 52χρονης μητέρας του
Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος από τη Λάρισα σκότωσε την 52χρονη μητέρα.
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Μαΐου
Σήμερα Τρίτη, 13 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Γλυκερίας μάρτυρος, Οσίου Σεργίου του ομολογητού. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα.
Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων (13/05/2025)
Διαβάστε Στο Indicator.Gr Τα Σημερινά Πρωτοσέλιδα Και Τα Οπισθόφυλλα Των Εφημερίδων. Πατήστε ΕΔΩ