

Τη βαθιά ανησυχία του ΟΗΕ για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχουν οι πρόσφατες εξελίξεις στα Βαρώσια στις συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού εξέφρασε η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Η ειδική αντιπρόσωπος ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις δύο εκθέσεις του Αντόνιο Γκουτέρες (“ΟΥΝΦΙΚΥΠ” και “Καλές Υπηρεσίες”) καθώς και για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.
Όπως σημείωσε η κα Σπέχαρ, “το Συμβούλιο Ασφαλείας ακόμη διαβουλεύεται στο θέμα των Βαρωσίων και η Γραμματεία θα κάνει περαιτέρω ανακοίνωση σύντομα. Υπενθύμισα στο Συμβούλιο ότι ο ΓΓ έχει συστηματικά καλέσει τα μέρη να αποφύγουν οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις και να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για συνέχιση του διαλόγου, σε αναζήτηση κοινού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των Βαρωσίων”.
Σχετικά Νέα
ESG: Το νέο ζητούμενο για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οι επιχειρήσεις καλούνται, να ξεφύγουν από τα στενά.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερους επιχειρηματίες – Χρειάζεται καλύτερους
Σε μια εποχή που η Ελλάδα μετρά πληγές από διαδοχικές κρίσεις, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.
Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την επικείμενη πελευθέρωση του Αμερικανοϊσραηλινου ομήρου Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανοϊσραηλινός όμηρος Ίνταν Αλεξάντερ, που κρατείται.
Ο Νετανιάχου στέλνει αντιπροσωπεία στην Ντόχα για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα του Κατάρ.