Συμφωνία της Impol με την BMW

Συμφωνία για την προμήθεια ράβδων αλουμινίου στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW για τα νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα (PHEV) υπέγραψε η Impol, μία από τις κορυφαίες παραγωγούς αλουμινίου στη Σλοβενία. Η συμφωνία, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, θα καταστήσει την Impol άμεσο προμηθευτή του γερμανικού ομίλου για τουλάχιστον πέντε έτη.

Η Impol, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, θα κατασκευάσει νέα μονάδα παραγωγής, συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων και ήδη έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση οικοδομικής άδειας.

θα «αγγίξει» το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την απόκτηση νέου εξοπλισμού. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 ή το αργότερο στις αρχές του 2021.

Η Impol θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής ράβδων αλουμινίου για το νέο ηλεκτρικό SUV της BMW, το οποίο αναμένεται να φτάσει στην αγορά το 2021. Η εταιρεία θα προχωρήσει στην απασχόληση επιπλέον ανθρώπινου δυναμικού (στην παραγωγή, την εφοδιαστική αλυσίδα και τον έλεγχο ποιότητας) και εκτιμά ότι η συμφωνία με την BMW ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή μιας πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς σχέσης.

Τα έσοδα της Impol από τις πωλήσεις (η εταιρεία πουλά τα προϊόντα της σε 50 χώρες) ανήλθαν πέρυσι σε 728 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 614 εκατ. είναι τα έσοδα των πωλήσεων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κύρια αγορά της εταιρείας στην ΕΕ είναι αυτή της Γερμανίας, καθώς απορροφά το 1/3 των πωλήσεων της Impol στο εξωτερικό.

Σχετικά Νέα