Συλλυπητήρια Βούτση για την απώλεια της αντιστασιακού Αργυρώς Κοκοβλή

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, εξέφρασε τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της αντιστασιακού και συγγραφέα Αργυρώς Κοκοβλή, που μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο Κοκοβλή, έγραψαν τη δική τους ιστορία στην αντίσταση των Κρητικών

Ο κ. Βούτσης προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Έχω την τιμή και τη μοναδική εμπειρία να έχω γνωρίσει και να έχω συμπορευτεί επί πολλά χρόνια με την Αργυρώ και τον Νίκο Κοκοβλή, δύο γνήσιους αγωνιστές της Αριστεράς, που υπηρέτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής τους πορείας τους αγώνες για Ελευθερία, Δικαιοσύνη, για ένα καλύτερο αύριο.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι ένωσαν τις τύχες τους στα βουνά της Κρήτης. Μετά τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, από το 1950 ανασυγκρότησαν και καθοδήγησαν τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΕΠΟΝ, έμειναν καταδιωκόμενοι και επικηρυγμένοι επί 16 χρόνια μέχρι το 1962 που δραπέτευσαν κρυφά στο εξωτερικό μαζί με τέσσερις ακόμα συντρόφους τους. Έφθασαν στη Σοβιετική Ένωση, όπου έζησαν 14 χρόνια. Επαναπατρίστηκαν το 1976.

Η Αργυρώ Κοκοβλή δεν είναι πια κοντά μας. Αφήνει όμως πίσω της ένα δυνατό αποτύπωμα στην ιστορία αυτού του τόπου. Με την αισιοδοξία και τη δυναμικότητα που πάντα τη διέκριναν, έριχνε φως μέσα από τα βιβλία της στους αγώνες του λαού μας και στην ιστορία του αριστερού κινήματος.

Στον γιο της Γιώργο και στους οικείους της εκφράζω τη μεγάλη μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου».

Σχετικά Νέα