Συγχωνεύονται Mantis – Ecovium

Ο όμιλος Εcovium και η Mantis ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε διεθνές επίπεδο ολοκληρωμένες και υπερσύγχρονες λύσεις στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, συνδυάζοντας πλατφόρμες και συστήματα για τη Διαχείριση Αποθηκών, Μεταφορών και Αποστολών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ecovium, κορυφαίος πάροχος λύσεων λογισμικού στο χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, και η Mantis, κορυφαίος διεθνής προμηθευτής συστημάτων Διαχείρισης Αποθηκών (WMS) με έδρα την Αθήνα, ανακοίνωσαν σήμερα τη συγχώνευσή τους υπό την ομπρέλα του ομίλου ecovium. Η συγχώνευση τίθεται σε άμεση ισχύ και υποστηρίζει τον στόχο της ecovium να ιδρύσει μια νέα εταιρεία με έδρα τη Γερμανία ως ένα διεθνή πάροχο βιώσιμων λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οπως σημειώνεται, η Ecovium και η Mantis ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις Supply Chain Execution, ειδικά σε εταιρείες που αναζητούν παγκόσμια κάλυψη και υποστήριξη. Η συναλλαγή υποστηρίχθηκε από την FSN Capital Partners, μια κορυφαία εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων στη Βόρεια Ευρώπη και σύμβουλο της FSN Capital Funds. Η FSN Capital, με διαχείριση κεφαλαίων 4 δισ. ευρώ και γραφεία στο Όσλο, τη Στοκχόλμη, την Κοπεγχάγη και το Μόναχο, είναι ο κύριος επενδυτής της Εcovium.

“Τα Logistics αναπτύσσονται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο, συνδέοντας ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις. Οι πελάτες μας πρέπει να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές απαιτήσεις όλο και πιο γρήγορα, ακριβώς επειδή οι διαδικασίες logistics δεν γνωρίζουν σύνορα. Ένας μόνο πάροχος πληροφορικής δεν είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις διαδικασίες. Αυτός είναι και ο λόγος που ως όμιλος τοποθετούμαστε με αλληλένδετες λύσεις και υποσυστήματα Logistics. Μέσω του συμπληρωματικού μας χαρτοφυλακίου και της τεχνογνωσίας της Mantis, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε στους πελάτες μας διεθνείς λύσεις διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας”, αναφέρει ο Jasmino Burkic, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εcovium.

Η Εcovium δημιουργήθηκε το 2021 από τις 12 εταιρείες του Ομίλου MHP. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 στο Neustadtam Rübenberge της Γερμανίας και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πάροχο λύσεων logistics στη Γερμανία και τις γερμανόφωνες περιοχές, με 300 εργαζόμενους σε 12 τοποθεσίες που εξυπηρετούν περισσότερους από 3.000 πελάτες.

Με 120 εργαζόμενους και γραφεία σε 9 χώρες καθώς και πολλούς εξειδικευμένους συνεργάτες, η Mantis έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, Ισραήλ, ΗΠΑ/Καναδά & Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή &Βόρεια Αφρική και Ασία-Ειρηνικό. Το Logistics Vision Suite (LVS) της Mantis, που αποτελεί τη ναυαρχίδα των συστημάτων της είναι μια καινοτόμος σουίτα λογισμικού WMS/logistics που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για επιχειρήσεις με εξελιγμένες λειτουργίες αποθήκευσης και διανομής και αυτοματισμούς. Περισσότερες από 600 επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες κορυφαίες πολυεθνικές, που αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες βιομηχανίες (3PL, Retail, Wholesale / Distribution& Manufacturing) και κανάλια πωλήσεων (παραδοσιακό και πολυκαναλικό ηλεκτρονικό εμπόριο) βασίζονται στο LVSτης Mantis για τη διαχείριση, βελτιστοποίηση και αυτοματοποίηση των παραδοσιακών κέντρων διανομής και των κέντρων διανομής ηλεκτρονικού εμπορίου.

Με τη στρατηγική κίνηση της Mantis να ενταχθεί στον όμιλο ecovium, και οι δύο εταιρείες κάνουν ένα σημαντικό βήμα στις αντίστοιχες αναπτυξιακές τους στρατηγικές.

“Οι επιχειρήσεις αναζητούν ολοκληρωμένες με απλή υλοποίηση σουίτες λογισμικού SCE και λύσεις έτοιμες “με το κλειδί στο χέρι”, δοκιμασμένες σε συγκεκριμένες κάθετες αγορές στις δικές τους γεωγραφικές περιοχές. Ακολουθώντας αυτή την τάση της αγοράς, επιδιώκουμε ενεργά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με επιτυχημένους παρόχους λογισμικού και λύσεων με συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο και συμπληρωματική γεωγραφική κάλυψη. Σε αυτό το πλαίσιο, ηecovium ταιριάζει ιδανικά με τηMantis. Η συγχώνευση θα καταστήσει την ecovium παγκόσμιο πάροχο, που υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, με πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας. Με αυτή τη στρατηγική τοποθέτηση, ηecovium θα παίξει βασικό ρόλο στις διεθνείς αγορές”, δηλώνει ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Mantis.

Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ο όμιλος ecovium θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο πάροχο λογισμικού και λύσεων με συνολικά περισσότερους από 400 εργαζόμενους σε 21 τοποθεσίες παγκοσμίως, εξυπηρετώντας περίπου 4.000 πελάτες σε ένα ευρύ φάσμα αγορών.

“Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από τον κο Γιάννη Παναγιωτόπουλο και την ομάδα του. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά καθιερώνοντας τη Mantis ως κορυφαίο πάροχο WMS με παγκόσμια εμβέλεια και η βαθιά τεχνογνωσία τους συμπληρώνει τέλεια τη στρατηγική μας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να παρέχουμε στους πελάτες μας βιώσιμες και οικονομικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα και να χαράξουμε την πορεία για νέες καινοτομίες στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας”, καταλήγει ο Jasmino Burkic.

Ο Robin Mürer, Partner στην FSN Capital Partners, βλέπει τη συγχώνευση ως μια εξαιρετικά ελκυστική επενδυτική ευκαιρία: “Η αγορά λογισμικού logistics αναπτύσσεται γρήγορα, τροφοδοτούμενη από την εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των αλυσίδων εφοδιασμού. Επιπλέον, η συγκεκριμένη αγορά εξακολουθεί να παρουσιάζεται κατακερματισμένη και βλέπουμε μια σαφή ευκαιρία στην ενοποίησή της. Η ολοκληρωμένη αξιολόγησή μας έδειξε ότι η Mantis είναι πράγματι αναγνωρισμένος ηγέτης σε διεθνές επίπεδο στην αγορά WMS και αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από τους πελάτες και τους συνεργάτες της. Επομένως, πιστεύουμε ότι αυτή η συγχώνευση θα επιτρέψει στην ecovium να γίνει παγκόσμιος πάροχος ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου λογισμικού logistics, με ιδανική τοποθέτηση για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη”.

Σύμβουλοι της Ecovium και της FSN Capital ήταν οι GLNS, Alvarez&Marsal, Crosslake, Frank Partners, Telescope Advisory και Zepos&Yannopoulos.
Σύμβουλοι της Mantis ήταν η STIFEL, η GrantThornton και Kyriakides Georgopoulos.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα