Συγχαρητήρια του Σι Τζινπίνγκ στον νέο πρόεδρο του Ιράν για τη νίκη του

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη σήμερα τον μεταρρυθμιστή Μασούντ Πεζεσκιάν για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Ιράν, μετέδωσαν τα επίσημα ΜΜΕ.

“Προσδίδω μια μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και του Ιράν και είμαι έτοιμος να εργαστώ με τον πρόεδρο προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η παγκόσμια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και του Ιράν”, δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

“Η Κίνα και το Ιράν έχουν μια μακρά ιστορία φιλικών σχέσεων και οι διμερείς σχέσεις τους γνώρισαν μια υγιή και σταθερή εξέλιξη (…) εδώ και μισό και πλέον αιώνα”, επισήμανε ο Σι.

“Ενώπιον των περίπλοκων περιφερειακών και διεθνών καταστάσεων, η Κίνα και το Ιράν στηρίχθηκαν πάντα αμοιβαία, εργάστηκαν από κοινού και συνέχισαν να εδραιώνουν την κοινή στρατηγική εμπιστοσύνη”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Αυτό όχι μόνο ωφέλησε τους λαούς των δύο χωρών μας, αλλά συνέβαλε επίσης ενεργά στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο”, σημείωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Η Κίνα είναι ένας στενός σύμμαχος του Ιράν, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του και ένας εκ των βασικότερων αγοραστών του πετρελαίου του που τελεί υπό κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα