Στυλιανίδης: Η Ελλάδα πρέπει να είναι αποφασιστική στην πράξη και όχι στα λόγια

Ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «κάποτε, ο Ταγίπ Ερντογάν, όταν ξεκινούσε την πολιτική του σταδιοδρομία, επισκέφθηκε τη Θράκη και παραδέχτηκε ότι για τα δικαιώματα που απολαμβάνει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ο ίδιος στη χώρα του τότε είχε πάει φυλακή».

​«Αυτά τα ξέχασε πολύ γρήγορα. Τότε, είχε την ειλικρινή αναζήτηση για έναν ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας. Και σε αυτό είχε αλληλέγγυα την Ελλάδα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα, έχει αποφασίσει να εκβιάσει τη διεθνή κοινότητα, την Ε.Ε., τις Η.Π.Α. και όλες τις χώρες της περιοχής του. Η ανασφάλεια τον έχει εγκλωβίσει, τον έχει φυλακίσει σε ένα αδιέξοδο, παρέα με τους εθνικιστές της χώρας του, έχει υιοθετήσει τη ρητορική τους. Δυστυχώς, αυτή η ρητορική διαχέεται σε όλο το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι αποφασιστική στην πράξη και όχι στα λόγια. Πρέπει το μάτι της να γυαλίζει από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρέπει ακόμα και οι δυτικοί φίλοι μας και σύμμαχοί μας να γνωρίζουν ότι όταν πρόκειται να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, δεν υπάρχει περίπτωση, με οποιοδήποτε κόστος να διστάσουμε να εφαρμόσουμε απόλυτα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας»,
υπογράμμισε.

Για να κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή επειδή ο Ερντογάν βρίσκεται σε μία πολύ δεινή οικονομική θέση, προσπαθεί να αναπληρώσει τις συνεχείς απώλειες που έχει με μία επιθετική ρητορική που κανείς δεν μας εγγυάται ότι κάποια στιγμή αυτή η ρητορική δεν θα γίνει και πράξη. Πρέπει και εμείς όχι μόνο να είμαστε έτοιμοι αλλά και αποφασισμένοι – και να το ξέρουν οι σύμμαχοί μας αυτό- ότι δεν είναι ένας παίκτης στην περιοχή αλλά περισσότεροι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα