Στρατιωτική θητεία: Σε ποιες μονάδες θα ισχύει 12μηνο και σε ποιες 9μηνο

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς κατά 3 μήνες. Πλέον, η θητεία εξισώνεται με αυτή στην Πολεμική Αεροπορία και στο Ναυτικό, στους 12 μήνες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ παραμένει η θητεία διάρκειας 9 μηνών, για όσους υπηρετούν στη παραμεθώριο είτε στον στρατό, είτε στο πολεμικό ναυτικό, είτε στην Αεροπορία, υπό την προϋπόθεση της παραμονής τους εκεί για το σύνολο της θητείας τους.

Για τους δοκίμους έφεδρους αξιωματικούς στον στρατό ξηράς, στο ναυτικό και στην αεροπορίας, η διάρκεια της θητείας είναι πλέον 17 και 14 μήνες αντίστοιχα.

Θητεία 9 μηνών

Όσοι εκπληρώσουν τη θητεία τους, σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύουν ή αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους στις περιοχές μόνο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καλύμνου, Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου, Κω και Ρόδου και σε πολεμικά πλοία Συγκροτήματος Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ), Συγκροτήματος Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Υπηρεσίας Φάρων (ΥΦ) και Υδρογραφικής Υπηρεσίας (ΥΥ), για το Πολεμικό Ναυτικό, υπηρετούν 9 μήνες.

Θητεία των 9 μηνών προβλέπεται και για τις ειδικές Δυνάμεις εφόσον εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση εξ ολοκλήρου σε αυτές.

Θητεία 12 μηνών

Θητεία 12 μηνών προβλέπεται, εφόσον εκπληρώσουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική τους υποχρέωση σε οποιαδήποτε Μονάδα ή Υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτός των αναφερομένων στις προηγούμενες υποπεριπτώσεις.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την 2021 Γ’ Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και την 2021 Β’ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα