

Οι καιρικές συνθήκες παγετού και το χιόνι συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλες αναταραχές στη Βρετανία.
Όλες οι πτήσεις έχουν ανασταλεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ αφού αναγκάστηκε να κλείσει τον διάδρομο του λόγω κακοκαιρίας.
Το Χίθροου και το Γκάτγουικ στο Λονδίνο επίσης ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις μετά το χιόνι, ο πάγος και η παγωμένη ομίχλη σάρωσαν τη Βρετανία.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αφήσει μεγάλες περιοχές της χώρας καλυμμένες με χιόνι σε κάποια σημεία έφτασε τα 20 εκατοστά και εκατομμύρια άνθρωποι δυσκολεύονται να πάνε στη δουλειά και στο σχολείο.
Ο κρύος αέρας από την Αρκτική έριξε τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν με την χαμηλότερη θερμοκρασία να φτάνει τους -15,7 βαθμούς Κελσίου στην βορειοανατολική Σκοτία, μεταδίδει η ΕΡΤ.
Οδηγοί έμειναν εγκλωβισμένοι σε παγωμένα αυτοκίνητα για ώρες ενώ η διακοπή των μετακινήσεων που επηρεάζει τους δρόμους, τα τρένα και τις πτήσεις είναι πιθανό να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι καθυστερήσεις επιδεινώνονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Πέθαναν τα τρία από τα τέσσερα παιδιά που νοσηλεύονταν από την Κυριακή σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά την πτώση τους σε παγωμένη λίμνη στην κεντρική Αγγλία, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία συνεχίζει τις έρευνές της για την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα θύματα.
Πώς χτυπά τα νοικοκυριά η ενεργειακή κρίση και η αύξηση του κόστους ζωής
Ανησυχία επικρατεί επίσης για τα εκατομμύρια ανθρώπων που δυσκολεύονται από την κρίση κόστους ζωής με έναν στους τρεις άνω των 50 ετών στη Βρετανία να μην μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς.
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος στη Βρετανία δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να θερμάνουν τα σπίτια τους.
Περίπου 710.000 νοικοκυριά θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται να πληρώσουν για ζεστά ρούχα, θέρμανση και φαγητό, σύμφωνα με ανάλυση του Ιδρύματος Joseph Rowntree.
Το ένα πέμπτο από τα 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος έμειναν χωρίς φαγητό και θέρμανση. Η έρευνα JRF, με δείγμα 4.251 άτομα στο χαμηλότερο 40% των εισοδημάτων, η οποία διεξήχθη τον περασμένο μήνα, υπολόγισε επίσης ότι περίπου 4,3 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν περιορίσει τις δαπάνες τους για θέρμανση πριν από την επέλαση του χιονιά.
Περίπου 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν δανειστεί χρήματα ή έχουν χρησιμοποιήσει πίστωση για να καλύψουν τους λογαριασμούς τους μέχρι στιγμής φέτος. Η τρέχουσα κρίση σημαίνει ότι τα νοικοκυριά με ευάλωτα άτομα αντιμετωπίζουν την ασύλληπτη για το νου επιλογή να χρεωθούν για να θερμάνουν το σπίτι τους στο επίπεδο που προτείνουν οι υγειονομικές αρχές.
Σχετικά Νέα
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.
Ο Σι Τζινπίνγκ εγκωμιάζει τις σχέσεις Κίνας – Λατινικής Αμερικής έναντι της αμερικανικής «παρενόχλησης»
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να.