

Το ΝΑΤΟ εξετάζει την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του στα Δυτικά Βαλκάνια προκειμένου να διατηρήσει υπό έλεγχο οποιαδήποτε ένταση στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.
“Επί του παρόντος εξετάζουμε κατά πόσο θα πρέπει να έχουμε μια μόνιμη αύξηση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι (η παρούσα κατάσταση) δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο και δεν θα πυροδοτήσει νέα βίαιη σύγκρουση στο Κόσοβο και στην ευρύτερη περιοχή”, είπε σε δημοσιογράφους ο Στόλτενμπεργκ κατά την επίσκεψή του στο Κόσοβο.
Λόγω των πρόσφατων συγκρούσεων που ξέσπασαν στο Κόσοβο, το NATO ανέπτυξε τον Σεπτέμβριο στην περιοχή την επιχειρησιακή εφεδρεία της δύναμης KFOR. Η πολυεθνική δύναμη KFOR που συγκροτήθηκε το 1999 αριθμεί περισσότερους από 4.500 στρατιώτες από 27 χώρες.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Ρόμπερτ Φίτσο απαντά στην Κάγια Κάλλας για την επίσκεψή του στη Μόσχα
Σε μια επιστολή με έντονο ύφος που απευθύνεται στην Κάγια Κάλλας, την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής.
Την Κυριακή στο Ομάν ο 4ος γύρος συνομιλιών Τεχεράνης – Ουάσιγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Το Ιράν συμφώνησε σε έναν τέταρτο γύρο έμμεσων συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το.
Σουηδία: Παραιτήθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας εξαιτίας παλαιότερων φωτογραφιών του σε ιστότοπο γνωριμιών
O νέος σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας της Σουηδίας παραιτήθηκε σήμερα, μόλις μία ημέρα.
Νομοθετική πρωτοβουλία για τον στρατηγικό ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου στον IMEC στο Κογκρέσο
Νομοσχέδιο με στόχο την ανάδειξη της Ανατολικής Μεσογείου ως στρατηγικού κόμβου στον Οικονομικό Διάδρομο.