Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: Τα χειρότερα έρχονται

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Έχουμε δει τη χρήση βομβών διασποράς και έχουμε δει αναφορές για τη χρήση άλλων τύπων όπλων που θα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους και καταστροφές τις επόμενες ημέρες, καλώντας τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει όλα τα στρατεύματα από την Ουκρανία χωρίς όρους.

“Οι επόμενες ημέρες είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερη δυστυχία και περισσότερη καταστροφή”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε την Παρασκευή ότι η συμμαχία δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία ούτε θα στείλει τα στρατεύματά της εκεί, αλλά υποσχέθηκε περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο και κάλεσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει άμεσα την εισβολή της Ρωσίας.

“Αυτός είναι ο πόλεμος του προέδρου Πούτιν, τον οποίο επέλεξε, σχεδίασε και διεξάγει εναντίον μιας ειρηνικής χώρας. Καλούμε τον πρόεδρο Πούτιν να σταματήσει αμέσως αυτόν τον πόλεμο, να αποσύρει όλες τις δυνάμεις του χωρίς όρους και να εμπλακεί τώρα σε πραγματική διπλωματία”, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μετά από συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης: “Οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι δεν θα πρέπει να έχουμε αεροπλάνα του ΝΑΤΟ να επιχειρούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο ή στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας”. Είπε ότι η Ρωσία στην Ουκρανία ήταν “φρικτή”.

“Ταυτόχρονα, έχουμε την ευθύνη ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να αποτρέψουμε την κλιμάκωση αυτού του πολέμου πέρα από την Ουκρανία, διότι αυτό θα ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο, πιο καταστροφικό και θα προκαλούσε ακόμη περισσότερο ανθρώπινο πόνο”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα