

Συνεργάτες του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσαν ότι γερμανικό εργαστήριο εντόπισε ίχνη της νευροπαραλυτικής ουσίας νοβιτσόκ σε πλαστικό μπουκάλι νερού, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ναβάλνι, στην πόλη Τομσκ. Η έως τώρα εικασία ήταν ότι δηλητηριάστηκε πίνοντας τσάι στο αεροδρόμιο της πόλης.
Ο Ναβάλνι, όπως αναφέρει ξ kathimerini.gr, κατέρρευσε στο αεροπλάνο, εν πτήσει προς τη Μόσχα, στις 20 Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι πιλότοι να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Ομσκ, όπου έμεινε δύο ημέρες σε κώμα στο νοσοκομείο, προτού μεταφερθεί στο Βερολίνο, όπου βρίσκεται ακόμη. Κάποιοι από τους συνεργάτες του είχαν μείνει πίσω στο Τομσκ, όταν πληροφορήθηκαν την αιφνίδια ασθένειά του. Πήγαν με βιντεοκάμερα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε διαμείνει και συνέλεξαν οποιαδήποτε στοιχεία μπορούσαν να βρουν, μεταξύ αυτών και δύο μπουκαλάκια νερό. Στο βίντεο ακούγεται μια γυναικεία φωνή, πιθανώς εργαζόμενη στην καθαριότητα του ξενοδοχείου, να τους λέει ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό χωρίς την αστυνομία.
Το ερώτημα γιατί, όποιος δηλητηρίασε τον Ναβάλνι, δεν έσπευσε να εξαφανίσει τα πειστήρια αλλά τα άφησε για να ανακαλυφθούν είναι δύσκολο να απαντηθεί. Οι ρωσικές αρχές υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ξέρουν αν η ασθένεια του Ναβάλνι οφείλεται σε δηλητηρίαση χωρίς να δουν τις εξετάσεις του από το γερμανικό εργαστήριο, ενώ η Γερμανία απαντά ότι η Ρωσία διαθέτει ήδη αποτελέσματα των εξετάσεών του, εφόσον βρισκόταν επί δύο ημέρες σε ρωσικό νοσοκομείο.
O Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ καλεί τη Δύση να μην παραγνωρίζει το γεγονός ότι τη ζωή του Ναβάλνι έσωσαν Ρώσοι πιλότοι και Ρώσοι γιατροί.
Σχετικά Νέα
Μήνυση στη Google από το Μεξικό για τον «κόλπο της Αμερικής»
Σε μήνυση εις βάρος της Google προχώρησε το Μεξικό, καθώς άλλαξε το όνομα του Κόλπου.
Γερμανία: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του
Ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Γιόχαν Βάντεφουλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών.
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δήμαρχος Νιούαρκ έξω από κέντρο κράτησης μεταναστών – «Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του
Ο δήμαρχος του Νιούαρκ, της μεγαλύτερης πόλης του Νιου Τζέρσεϊ, Ρας Μπαράκα συνελήφθη έξω.
Πακιστάν: Σε εξέλιξη ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας
Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν εξαπολύουν ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της Ινδίας, λίγες ώρες αφότου.