

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη διήμερη διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κεντρικά θέματα είναι η οικονομία και η ασφάλεια της Ευρώπης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για μια κλειστή συνάντηση, στο περιθώριο της οποίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει και σημαντικές διμερείς συναντήσεις.
Η κλειστή αυτή συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ πραγματοποιείται λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές και την πρώτη μεγάλη συνάντηση ευρωπαίων ηγετών πριν την ορκωμοσία του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Φρίντριχ Μερτς, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται από τους πιο ισχυρούς ηγέτες στο ΕΛΚ.
Η συνάντηση με τον Μερτς έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 19:30 (Ελλάδος), ενώ ο Πρωθυπουργός θα έχει αυτό το διήμερο στο περιθώριο του ΕΛΚ στο Βερολίνο και άλλες διμερείς συναντήσεις, όπως με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, τον Πρόεδρο της Ομάδας του ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη.
Σχετικά Νέα
Πότε αναμένεται το Άγιο Φως στην Αθήνα – Με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα
Για ακόμη μία χρονιά, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα.
M. Aργυρού στο ΕΡΤNews: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της Standard & Poor’s
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard &.
Μεγάλο Σάββατο: Χριστός ανέστη εκ νεκρών
Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής πριν την.
S&P: Αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο στη βαθμίδα ΒΒΒ – Κ. Χατζηδάκης: Απάντηση στην καταστροφολογία
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την ελληνική οικονομία στη βαθμίδα ΒΒΒ.