Στο Πρόγραμμα EmfaSEAs για τη στήριξη ευάλωτων ανθρώπων, συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

Στο Πρόγραμμα EmfaSEAs, που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι.Μαρτίνου, συμμετέχει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Τα πρόγραμμα ”τρέχει” από την Emfasis Non-Profit, μια ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων, η οποία με διαρκή παρουσία τα τελευταία 10 χρόνια εφαρμόζει τη Μεθοδολογία του Social Streetwork (Κοινωνική Εργασία στο δρόμο) με στόχο την στήριξη, ανακούφιση και ενδυνάμωση ευάλωτων ανθρώπων, που βρίσκονται ή απειλούνται από την αστεγία ή βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας.

Από τον Μάρτιο 2023 και για έναν χρόνο τα ειδικά κλιμάκια της Emfasis Non-Profit καταγράφουν ανάγκες, σχεδιάζουν προγράμματα και ταξιδεύουν σε τέσσερις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας (Ρόδος, Εύβοια, η Κρήτη -Ηράκλειο και Ρέθυμνο- και Σαλαμίνα), εφαρμόζοντας ένα Πρόγραμμα Εθνικής Εμβέλειας & Ωφέλειας, με την ονομασία EmfaSEAs. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος είναι η επαφή και η συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων που ενασχολούνται με την ανακούφιση των ευάλωτων πληθυσμών στις περιοχές αυτές. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει η ανταλλαγή εμπειριών, η καταγραφή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πεδίο και η μετάδοση της μεθοδολογίας Streetwork.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής των εκπροσώπων τής Emfasis Non-Profit ήταν ο Δήμος Αγίου Βαισλείου όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη. «Ήταν ιδιαίτερη χαρά μας, να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο μας, την Μαρία Καρρά, συνιδρύτρια της Οργάνωσης Emfasis Non-profit, και τον Γεώργιο Χρυσανθίδη, υπεύθυνο ψυχοθεραπευτικών δράσεων, όπου και μας παρουσίασαν εκτενέστερα το Πρόγραμμα EmfaSΕΑs» ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου και συνέχισε: «Συζητήσαμε από κοινού σημαντικές δράσεις και ενέργειες που θα λάβουν χώρα στην επόμενη φάση του Προγράμματος στον Δήμο μας όπως: ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των δημοτών σχετικά με την Εθελοντική Προσφορά, καταγραφή βασικών λειτουργικών αναγκών για την βέλτιστη εφαρμογή των προγραμμάτων ανακούφισης, όπως π.χ. το «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α. Στο πρόγραμμα συνεργασίας, θα συμπεριληφθούν και ψυχαγωγικές δράσεις ενδυνάμωσης για το δίκτυο ωφελούμενων του Δήμου, με την συμμετοχή Τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου με την προσδοκία εκπλήρωσης των όσων συζητήθηκαν, όπως τόνισε ο κ. Ταταράκης, θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του Προγράμματος EmfaSeas με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αθηνάς Ι.Μαρτίνου για μια κοινωνία των πολιτών που με αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση προωθεί την ενεργή συνέργεια για το καλό όλων.

Το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών με δράση στην Ελλάδα καθώς και την υλοποίηση Προγράμματος Υποτροφιών. Η κοινωφελής δράση του Ιδρύματος έχει πανελλαδική εμβέλεια και διατομεακή κάλυψη, δίνοντας έμφαση σε θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, και υποτροφίες με κυρίαρχη τη θεματική της θάλασσας. Το Ίδρυμα δεν παρέχει δωρεές σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα με εξαίρεση το Πρόγραμμα Υποτροφιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα