Στο Παγκράτι η μεγάλη κυριακάτικη παρέμβαση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Σε πολυσύχναστους δρόμους της 2ης Δημοτικής Κοινότητας που μόνο τις Κυριακές προσφέρονται για παρεμβάσεις καθαριότητας μεγάλης έκτασης, αφού η κίνηση είναι περιορισμένη σε σχέση με τις καθημερινές, επικέντρωσε σήμερα την δράση του ο Δήμος Αθηναίων.

Οι άνθρωποί της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών μέσων (πέντε μηχανικά σάρωθρα, πέντε πλυστικά, μία υδροφόρα) σκούπισαν, καθάρισαν κι έπλυναν κεντρικούς δρόμους στο πυκνοκατοικημενο και επιβαρυμένο κυκλοφοριακά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, Παγκράτι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής δρόμους:

ΦΡΥΝΗΣ
ΧΡΕΜΩΝΙΔΟΥ
ΠΥΡΡΟΥ
ΑΛΚΕΤΟΥ
ΔΑΜΑΡΕΩΣ (ΑΠΟ ΦΡΥΝΗΣ ΕΩΣ ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ)
ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ (ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΩΣ ΦΙΛΟΛΑΟΥ)
ΥΜΗΤΤΟΥ (ΑΠΟ ΒΡΥΑΞΙΔΟΣ ΕΩΣ ΦΟΡΜΙΩΝΟΣ )
ΕΚΦΑΝΤΙΔΟΥ (ΑΠΟ ΦΙΛΟΛΑΟΥ ΕΩΣ ΙΛΙΑΔΟΣ)
ΙΛΙΑΔΟΣ (ΑΠΟ ΧΡΕΜΩΝΙΔΟΥ ΕΩΣ ΕΚΦΑΝΤΙΔΟΥ)
ΑΙΝΕΙΟΥ (AΠΟ ΦΡΥΝΗΣ ΕΩΣ ΕΚΦΑΝΤΙΔΟΥ)
ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ (ΑΠΟ ΦΙΛΟΛΑΟΥ ΕΩΣ ΥΜΗΤΤΟΥ)

Η παρέμβαση στο Παγκράτι, ακολούθησε  ανάλογες  που έγιναν τις προηγούμενες Κυριακές στην 1η Κοινότητα (Εξάρχεια-Κολωνάκι), στην 3η Κοινότητα ((Μεταξουργείο, Βοτανικός, Πετράλωνα), στην 6η Κοινότητα (Κυψέλη) και στην 7η Δημοτική Κοινότητα (Γουδή, Αμπελόκηποι). Πρόκειται για μια “θεσμοθετημένη” πλέον δράση που έχει ενταχθεί στο γενικότερο σχέδιο καθαριότητας της πόλης όπως καθημερινά λειτουργεί  στις 129 γειτονιές της και  θα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα συνεχώς.

“Αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν πλέον κάτι ξεχωριστό. Μπήκαν στην καθημερινότητα της Αθήνας. Έγιναν η πραγματικότητα που βιώνουν οι Αθηναίοι έξω από το σπίτι τους, στη γειτονιά τους. Σε μία Αθήνα που αλλάζει, αλλάζουν και οι Κυριακές. Δεν σταματάμε ποτέ” τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα