Στο «κόκκινο» σήμερα οι ΜΕΘ της Αττικής – Συνεδριάζει η Επιτροπή για τρεις περιοχές

Με το Σύστημα Υγείας να πιέζεται περισσότερο μέρα με τη μέρα, ειδικά στην Αττική, η Επιτροπή Ειδικών συνεδριάζει αυτή την ώρα για να εξετάσει σε ποιες περιοχές της χώρας θα επιβληθούν αυστηρά lockdowns.

Το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ της Αττικής χθες το πρωί ήταν στο 80%, που θεωρείται το πρώτο όριο συναγερμού. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, έχει ανέβει ήδη στο 83%, με τις 180 από τις 217 κλίνες να είναι ήδη κατειλημμένες. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέχρι το βράδυ, όπως, άλλωστε, συμβαίνει κάθε μέρα.

Διαθέσιμες κλίνες δεν υπάρχουν σε Σισμανόγλειο, Ελπίς, ΝΙΜΙΤΣ, Γεννηματάς και Θριάσιο, ενώ μία μόνο διαθέσιμη κλίνη υπήρχε μέχρι χθες το βράδυ στο ΚΑΤ και τρεις στο Ασκληπιείο. Στον Ευαγγελισμό υπάρχουν 7 διαθέσιμες κλίνες και στο Σωτηρία 8.

Στο όριό τους ήδη από τις αρχές της εβδομάδες βρίσκονται και οι απλές κλίνες για κρούσματα κορονοϊού στα νοσοκομεία της Αττικής, με την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές να έχουν ήδη ενεργοποιήσει σχέδιο για την αύξηση των κλινών, σε συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές.

Η εικόνα στην υπόλοιπη Ελλάδα μοιάζει καλύτερη, αφού στην Επικράτεια το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ έφτασε στο 50% χθες. Ωστόσο, η ανησυχία επικεντρώνεται σε τρεις περιοχές, για τις οποίες συνεδριάζει αυτή την ώρα η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ένα βήμα πριν την αυστηροποίηση των μέτρων είναι η Εύβοια, η Αχαΐα και το Ρέθυμνο, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν αποφάσεις και για την Θεσσαλονίκη, αν εκτιμηθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επιβαρυνθούν τις επόμενες μέρες. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει τις τελευταίες μέρες μια αυξητική τάση, ωστόσο η πληρότητα στις ΜΕΘ κυμαίνεται περίπου στο 40%.

Στην Αχαΐα την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορονοϊού και η Εύβοια 35. Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει ακόμη περισσότερες μολύνσεις (112) και η Εύβοια 57. Θυμίζουμε πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα