Γάζα: Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στη νότια Γάζα

Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή του κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί.

«Πολεμήσαμε σκληρά και αδιάλλακτα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και το ίδιο κάνουμε τώρα στη νότια Γάζα», δήλωσε ο Χαλεβί σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο τεράστιο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και έχουν καταστρέψει περισσότερα από τα μισά από αυτά, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση έλεγε πριν από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που μετράει ήδη οκτώ εβδομάδες, ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με σήραγγες– ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης –για προστασία και για χρήση ως επιχειρησιακή της βάση.

Αυτό τα κατέστησε πρωταρχικούς στόχους για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα (των τούνελ).

“Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός.

Από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, είπε ο στρατός, τα 500 έχουν καταστραφεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από επιχειρησιακές μεθόδους περιλαμβανομένης της “ανατίναξης και της σφράγισης”. Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι “πολλά μίλια” από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λένε ότι έχουν πραγματοποιήσει 10.000 αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες καθοδηγήθηκαν από χερσαίες δυνάμεις.

 

 

Οι IDF λένε ότι χτυπούν θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο μετά από επίθεση με πυραύλους

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, οι ΙDF υποστηρίζουν ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν πολλές τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις στα σύνορα νωρίτερα σήμερα, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης με κατευθυνόμενους πυραύλους κατά των ισραηλινών αρμάτων μάχης από την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά 4 στρατιώτες.

Το νοσοκομείο Ziv στο Safed ανακοίνωσε ότι μεταφέρθηκαν 12 άτομα που τραυματίστηκαν από την επίθεση της Χεζμπολάχ με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους κοντά στη βόρεια κοινότητα Beit Hillel. Το νοσοκομείο αναφέρει ότι 11 άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 20 έως 65 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά ως αποτέλεσμα των θραυσμάτων και της έκρηξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα