

Στο Καζακστάν (Αστάνα) θα μεταβεί αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Ειδικότερα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν Mukhtar Tileuberdi.
Με το πέρας των συνομιλιών οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των Διπλωματικών Ακαδημιών.
Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί τις 08:45 (ώρα Ελλάδας) και κατόπιν γεύμα εργασίας.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Διοικητή του «Astana International Financial Center» Kairat Kelimbetov.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι συζητήσεις μεταξύ άλλων, θα έχουν ως αντικείμενο, την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς καθώς και θέματα παγκόσμιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Η επίσκεψη στο Καζακστάν, προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων του υπουργού εξωτερικών με ομολόγους του από κράτη της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πολωνία στο πλαίσιο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ την 1η Δεκεμβρίου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.
Σχετικά Νέα
Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις ζώνες όπου θα αναπτυχθούν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό.
Μ.Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard.
Στα Ιεροσόλυμα ο υφ. Υπ.Εξ. Γιάννης Λοβέρδος για το Άγιο Φως – Τι ώρα θα φτάσει στην Ελλάδα
Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής.