

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο την Τρίτη, για πρώτη φορά στη δίκη που ξεκίνησε το 2020. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά και, σύμφωνα με το Reuters, βρίσκεται ήδη στο Τελ Αβίβ για να παραστεί στο δικαστήριο.
Η δίκη διεξάγεται σε ένα κομβικό σημείο για την καριέρα του Ισραηλινού πολιτικού, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη Γάζα και ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει παράλληλα ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για κατηγορίες περί εγκλημάτων πολέμου. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δικάζεται στην πατρίδα του για τις κατηγορίες της απάτης, της απιστίας και της δωροληψίας σε τρεις διαφορετικές υποθέσεις. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Η δίκη αναμένεται να απορροφήσει μεγάλο μέρος του χρόνου του σε μια κρίσιμη στιγμή για το Ισραήλ. Ενώ θα εκθέτει την υπόθεσή του για εβδομάδες από το εδώλιο, θα εξακολουθεί να είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση του πολέμου στη Γάζα, τη διατήρηση μιας εύθραυστης εκεχειρίας με τη Χεζμπολάχ αλλά και την επίβλεψη της κατάστασης γενικότερα στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της απειλής του Ιράν και των εξελίξεων στη Συρία.
Θα είναι η πρώτη φορά που ένας Ισραηλινός πρωθυπουργός θα κληθεί να καταθέσει για ένα ποινικό αδίκημα, αναφέρει το Associated Press, επισημαίνοντας ότι ο Νετανιάχου έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να καθυστερήσει τη διαδικασία, επικαλούμενος τον πόλεμο στη Γάζα και τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Οι δικαστές διέταξαν να συνεχιστεί η δίκη την Τρίτη, μεταφέροντας τη διαδικασία σε μια υπόγεια αίθουσα σε δικαστήριο του Τελ Αβίβ, για λόγους ασφαλείας.
Στον πρωθυπουργό απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Ιανουάριο του 2020 για απάτη και απιστία σε δύο υποθέσεις και δωροδοκία, απάτη και απιστία σε μια τρίτη υπόθεση, και η δίκη ξεκίνησε τον Μάιο εκείνου του έτους.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.