

Στις ΗΠΑ θα μεταβεί σήμερα, Τετάρτη (2/4), ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, όπως ανέφερε στο Reuters μία κυβερνητική πηγή με γνώση του θέματος.
Μάλιστα όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Αργεντινής δεν αποκλείεται ο Χαβιέρ Μιλέι να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.
Η εφημερίδα La Nacion επικαλούμενη επίσημες πηγές, ανέφερε ότι ο Μιλέι θα μπορούσε να συναντήσει τον Τραμπ στην ιδιωτική του κατοικία στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα. Η επίσκεψη θα γίνει μετά από αυτήν που πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χεράρδο Βερτχάιν, ο οποίος ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον και συναντήθηκε χθες, Τρίτη (1/4) με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάρκο Ρούμπιο.
Η νέα συνάντηση μεταξύ Μιλέι και Τραμπ θα πραγματοποιηθεί στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία της Αργεντινής με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τις οποίες η φιλελεύθερη κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο για να απομακρύνει την αβεβαιότητα από τις αγορές. Ο πιστωτικός οργανισμός θα δανείσει στην Αργεντινή περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου.
Εκτός από τη συμφωνία με το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Μιλέι ενδιαφέρεται για την προώθηση μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Αργεντινής και ΗΠΑ.
Το ταξίδι θα είναι το τρίτο του προέδρου της Αργεντινής στις Ηνωμένες Πολιτείες από την αρχή του έτους, καθώς τον περασμένο Ιανουάριο παρέστη στην ορκωμοσία του Τραμπ.
Η τελευταία επίσκεψη έγινε τον Φεβρουάριο, όταν ο Μιλέι συμμετείχε στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC).
Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του, πραγματοποίησε 18 ταξίδια στο εξωτερικό, επτά εκ των οποίων ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από το φετινό ταξίδι για την ορκωμοσία του Τραμπ και αυτό το ταξίδι-έκπληξη, αυτή θα είναι η δέκατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.
Με πληροφορίες από Reuters, La Nacion
Σχετικά Νέα
H Βρετανία εξετάζει νέα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο
Η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, όπως.
Πώς η οδήγηση στη Γερμανία γίνεται… πολυτέλεια
Στη Γερμανία όποιος θέλει να πάρει δίπλωμα οδήγησης σήμερα δεν χρειάζεται μόνο να έχει.
Εσθονία: Σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα στρατιωτική βάση στα σύνορα με τη Ρωσία
Η Εσθονία σχεδιάζει να κατασκευάσει μια στρατιωτική βάση στην μεθοριακή πόλη Νάρβα, σηματοδοτώντας την.
Υπέρ και «γενναίας» μείωσης επιτοκίων ο Όλι Ρεν: «Η ΕΚΤ να είναι ευέλικτη»
Την άποψή του πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω τα.