

Στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.
Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε έξω από τον Λευκό Πύργο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ τιμές απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).
Στη συνέχεια εισήλθαν στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου και ανέβηκαν τα 96 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή όπου βρίσκεται ο ιστός.
Την έπαρση έκαναν ο κ. Ζέρβας με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό. Στη σημερινή έπαρση χρησιμοποιήθηκε η ίδια σημαία που είχε χρησιμοποιηθεί και στις 26 Οκτωβρίου του 2012, στην επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Αυτή η σημαία φυλάσσεται στο Πολεμικό Μουσείο και παραχωρήθηκε στον δήμο ειδικά για τη σημερινή ημέρα.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Παραβρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο γγ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες, καθώς και.
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.
Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί που ενημέρωναν για τα Τέμπη
«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος.
Ζ. Κωνσταντοπούλου για το πόρισμα του ΕΜΠ- Οργιάζουν οι μεθοδεύσεις, να δώσει εξηγήσεις ο κ. Καρώνης
Όσα δημοσιεύονται σήμερα ως πορίσματα του καθηγητή Καρώνη, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα.