

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελος Τουρνάς. Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Νικόλαο Ρουμελιώτη, ο υφυπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης κ. Μανώλη Παραβολιδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Τσαπάκο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Αναστάσιο Ιωάννου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου Ταξίαρχο Ιωάννη Αμαργιανιτάκη και τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, Αρχιπύραρχο Μιχαήλ Σεληνιωτάκη. Συμμετείχαν ακόμα διοικητές της 3ης Ε.ΜΑ.Κ και 3ης Ε.ΜΟ.ΔΕ., καθώς επίσης και οι διοικητές των διοικήσεων πυροσβεστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην πυροσβεστική διοίκηση Ηρακλείου (ΠΕΠΥΔ-ΔΙΠΥΝ-1ο ΠΣ Ηρακλείου) με αντικείμενο την έναρξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, την αποτελεσματικότερη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν, ήδη, ξεκινήσει οι διυπουργικές συσκέψεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας και υπογράμμισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Δασικές Υπηρεσίες και τις εθελοντικές ομάδες με στόχο την πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών.
«Η κλιματική κρίση τρέχει με μεγάλη ταχύτητα, το βλέπουμε παντού στον κόσμο και στη χώρα μας με τις mega-fires, αλλά και με τα πλημμυρικά φαινόμενα όπως ο Daniel, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα και καταστροφές. Οφείλουμε να επιταχύνουμε για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα τις επιπτώσεις των φαινομένων. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην Πολιτική Προστασία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους φορείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους Δασικούς μας. Και βεβαίως με τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους εθελοντές μας.
Στόχος της επιχειρησιακής σχεδίασης είναι να βελτιωθεί ο τομέας της επιτήρησης και της έγκαιρης προειδοποίησης, ώστε οι δυνάμεις να βρίσκονται όσο πιο κοντά γίνεται στα συμβάντα και να επιχειρούν γρηγορότερα» σημείωσε ο κ. Τουρνάς.
Επιπλέον, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός φέτος στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος με εναέρια μέσα και ανθρώπινο δυναμικό . «Προσλαμβάνουμε ήδη 650 δασοκομάντος, 50 πτυχιούχους και επιπλέον προσωπικό» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Σταθμούς στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και τον ‘Αγιο Νικόλαο και να ενημερωθεί διεξοδικά για όλα τα θέματα – επιχειρησιακά και οργανωτικά – που απασχολούν τους Πυροσβέστες που υπηρετούν σε αυτούς. Παράλληλα, ο κ. Τουρνάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 3η Ε.Μ.Α.Κ και της 3ης Ε.ΜΟ.ΔΕ.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Κ. Μητσοτάκη για το θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
“Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι.
ΣΥΡΙΖΑ: Η επέτειος της 21ης Απριλίου αποτελεί υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης
«Η θλιβερή επέτειος της 21η Απριλίου αποτελεί πάντα υπόμνηση του καθήκοντος θωράκισης και υπεράσπισης.
ΚΚΕ: Οι πρωταγωνιστές της δικτατορίας των συνταγματαρχών ήταν πρόσωπα που υπηρέτησαν τους μηχανισμούς του αστικού κράτους
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας.
Ν. Ανδρουλάκης για την 21η Απριλίου: Η συλλογική μνήμη άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
«Το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 γύρισε την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω,.