

Οι μισές εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας το 2023 πήγαν στην Κίνα, ενώ το μερίδιο της Ινδίας ανήλθε σε δύο χρόνια στο 40% των συνολικών ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.
“Οι βασικοί εταίροι στην τρέχουσα κατάσταση είναι η Κίνα, το μερίδιο της οποίας αυξήθηκε σε περίπου 45-50% και βεβαίως η Ινδία”, δήλωσε ο Νόβακ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας.
“Προηγουμένως, βασικά δεν υπήρχαν προμήθειες στην Ινδία, σε δύο χρόνια, το συνολικό μερίδιο των προμηθειών στην Ινδία έφτασε το 40%”, σημείωσε.
Ο Νόβακ πρόσθεσε ότι το μερίδιο της Ευρώπης στις εξαγωγές ρωσικού αργού έχει πέσει σε περίπου 4-5% από περίπου 40-45%.
Σχετικά Νέα
Η Ρωσία υποστηρίζει πως η Ουκρανία παραβιάζει τα σύνορα σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ
Στρατεύματα από την Ουκρανία καταβάλλουν επιπλέον προσπάθειες να παραβιάσουν τα σύνορα στις περιφέρειες του.
Ο νέος Πάπας Λέων ΙΔ’ είναι λάτρης του τένις και φίλαθλος των Σικάγο Καμπς στο μπέιζμπολ
Ο 69χρονος Αμερικανός Ρόμπερτ Φράνσις Πρέβοστ, νυν Πάπας Λέων ΙΔ΄, εκλέχθηκε χθες (8/5) μετά.
Πάπας Λέων 14ος: Την Κυριακή 18 Μαΐου η λειτουργία για την ενθρόνισή – «Κάποιοι θεωρούν την πίστη κάτι παράλογο» είπε
Την πρώτη του Θεία λειτουργία ως ποντίφικας στην Καπέλα Σιξτίνα, με τη συμμετοχή του.
Πούτιν και Τραμπ αλληλοσυγχαίρονται για την επέτειο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσω συμβούλων
Αλληλοσυγχαρητήρια για την 80ή επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας αντάλαξαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν.