Στην ευρωομάδα των «Πρασίνων» προσχώρησε ο Π. Κόκκαλης

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στην ευρωομάδα των «Πράσινων», όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης, αλλά και ο ευρωπαϊκός πολιτικός σχηματισμός.

«Σήμερα, τα μέλη των Πρασίνων/EFA καλωσόρισαν ολόψυχα τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη στην Ευρωομάδα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για να οικοδομήσουμε μια πιο «πράσινη» και ισχυρότερη Ελλάδα, μέσα σε μια Ευρώπη που βάζει τους ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη στην καρδιά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Πράσινων.

Η Πρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/EFA, ευρωβουλευτής Terry Reintke, σχολιάζει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Πέτρο στον Όμιλο. Μας άρεσε να δουλεύουμε μαζί του στο παρελθόν σε προοδευτικά αρχεία και ανυπομονούμε να σταθούμε ώμο με ώμο στον αγώνα για ένα πιο πράσινο αύριο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του για να οικοδομήσουμε μια πιο πράσινη και ισχυρότερη Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που βάζει τους ανθρώπους και την κοινωνική δικαιοσύνη στην καρδιά της».

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως «σήμερα μαζί με την Ομάδα των Πρασίνων/EFA, έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε τον ρόλο μας για μια πιο «πράσινη», ασφαλέστερη Ευρώπη. Οφείλουμε στη νεολαία μας και στο μέλλον της Ελλάδας να αναλάβουμε τολμηρή δράση και να οικοδομήσουμε έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Η νεότερη γενιά έχει δίκιο να ανησυχεί για το πώς μπορεί να είναι η ζωή της τα επόμενα χρόνια.

Θα εργαστώ για να ενισχύσω και να φέρω συνοχή στο «πράσινο» κίνημα στην Ελλάδα και να συμμετάσχω στον αγώνα των Πρασίνων-EFA για μια υγιή μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων, για να μεταμορφωθεί η οικονομία μας ώστε να είναι βιώσιμη και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα