Στην Ελλάδα στελέχη του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας

Η αποστολή του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας (IHEDN) εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπεγράφη από την ελληνική και τη γαλλική κυβέρνηση και είναι το πρώτο ταξίδι του τμήματος «Θαλάσσιες στρατηγικές και προκλήσεις» – μετά από δύο χρόνια πανδημίας – κατόπιν επιλογής του γραφείου του Πρωθυπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αποστολή του IHEDN θα συναντήσει βουλευτές, υπεύθυνους για τη χάραξη εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας, ερευνητές και πανεπιστημιακούς, την ελληνική ακτοφυλακή και διευθύνοντες συμβούλους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτιλίας, της άμυνας, των νέων τεχνολογιών και της ενέργειας.

Υποδεχόμενος την αποστολή του IHEDN, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι επελέγη η Ελλάδα για το εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι και δήλωσε: «Οι συναντήσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα, εντάσσονται πλήρως στους στόχους της στρατηγικής εταιρικής σχέσης για την άμυνα και την ασφάλεια που υπέγραψαν η Γαλλία και η Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αμοιβαία ενημέρωση και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής νοοτροπίας, ενισχύονται μέσω των συναντήσεων αυτών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπαιδευόμενων στελεχών του IHEDN, που καλούνται να αναλάβουν σημαντικές ευθύνες στους τομείς εξειδίκευσής τους. Δεν θα μπορούσε να έχει επιλεγεί καταλληλότερο θέμα από τις θαλάσσιες προκλήσεις, που μας ενώνουν ως συμμάχους και Ευρωπαίους εταίρους.

Ευχαριστώ θερμά τους Έλληνες συνομιλητές για το χρόνο που διέθεσαν γι’ αυτές τις συναντήσεις, οι οποίες θέτουν ισχυρά θεμέλια για την εξέλιξη της ιδιαίτερης σχέσης μας. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στους Γάλλους συμμετέχοντες να προσεγγίσουν από κοντά και πλήρως τις πολλαπλές σχετικές με τη θάλασσα προκλήσεις για την Ελλάδα και την ανατολική Μεσόγειο στο σύνολό της».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα