

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών αναμένεται να τεθεί η αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard 1 και 2 και το κόστος αναμένεται να φτάσει στα 2 δισ. με συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας.
Υπενθυμίζεται ότι Αθήνα και Βερολίνο έχουν συμφωνήσει από την άνοιξη για την παραλαβή από τον ελληνικό στρατό, 40 γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων Marder, που αντικαθιστούν τα πολύ παλιάς τεχνολογίας, σοβιετικής κατασκευής BMP-1, τα οποία έχουν σταλεί στην Ουκρανία.
Μάλιστα, τα Marder δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους στη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Σχετικά Νέα
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.
Ν. Δένδιας: Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη – Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε
«Η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη. Καθήκον και ευθύνη όλων μας να την περιφρουρήσουμε, με.