Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Εγκαινιάζει το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

ΟΚυριάκος Μητσοτάκηςσήμερα Τρίτη 12/10στις 11:00, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορΩνοϊού.

Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού εστίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα (11/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο στη Θεσσαλονίκη τα γραφεία του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer. Πρόκειται για ένα από τα 6 κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό μιας επένδυσης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2019. Μέχρι σήμερα που μιλάμε απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη. Αφορά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα. Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση αυτή για τη χώρα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία είναι ότι σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερο από 650 εκ ευρώ το Α.Ε.Π. της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα