Στη NY θεωρούν ως κακό για την πολιτεία τη ματαίωση της επένδυσης Amazon

Οι περισσότεροι ψηφοφόροι στη Νέα Υόρκη θεωρούν ως κακό για την πολιτεία τη ματαίωση της επένδυσης της Amazon και πολλοί εκτιμούν ότι η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ είναι η πρώτη που κατηγορείται, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που κοινοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η δημοσκόπηση του Κολεγίου Σιένα σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους ανέφερε ότι 67% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι η ματαίωση της επένδυσης ήταν βλαπτική για τη Νέα Υόρκη.

Το 61% υποστήριξε ότι η πολιτεία και η πόλη θα πρέπει να προσφέρουν εκ νέου φοροελάφρυνση τριών δισ. δολαρίων στην περίπτωση που η Amazon επαναθεωρήσει τη στάση της.

«Ενώ ορισμένοι μπορεί να πανηγύρισαν για τη ματαίωση της Amazon, η μεγάλη κατηγορία των Νεοϋορκέζων κάθε τάξης σκέφτηκαν ότι ήταν κακό για την Πολιτεία» ανέφερε ο δημοσκόπος του κολεγίου Σιένα, Στίβεν Γκρίνμπεργκ (Steven Greenberg).

«Ξεκάθαρα, οι θέσεις εργασίας υπερβαίνουν το κόστος των κυβερνητικών ελαφρύνσεων στο μυαλό των περισσότερων ψηφοφόρων».

Ανάμεσα σε αυτούς που τους αποδίδεται η ευθύνη για τη ματαίωση επειδή εναντιώθηκαν είναι στην πρώτη θέση η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ που εκπροσωπεί περιοχές Κουίνς και Μπρονξ.

Στην ερώτηση αν ορισμένοι που έπαιξαν ρόλο στο θέμα της Amazon ήταν ήρωες, κακοί ή παίκτες-κλειδιά, 38% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η Οκάσιο Κορτέζ ήταν κακιά, σε σύγκριση με το 12% που την χαρακτήρισε ηρωίδα και 24% που θεώρησαν ότι ήταν παίκτης-κλειδί.

Στις 14 Φεβρουαρίου όταν η Amazon ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή της, η Κορτέζ έγραψε σε τουίτ: «Σήμερα ήταν η ημέρα που μία ομάδα αφοσιωμένων, καθημερινών Νεοϋορκέζων και οι γείτονές τους νίκησαν την κοινοπρακτική απληστία της Amazon, την εκμετάλλευση των εργαζομένων της και τη δύναμη του πλουσιότερου ανθρώπου στον Κόσμο».

Ακτιβιστές του Κουίνς θεωρήθηκαν κακοί κατά 34%, ο κυβερνήτης Κουόμο και ο δήμαρχος ντε Μπλάσιο είχαν αντίστοιχα 28 και 29% και ακολούθησε η Amazon με 26%, η κυριαρχούμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία με 21% και τα συνδικάτα με 17%.

Δεν αναφέρεται πάντως στη δημοσκόπηση το όνομα του ομογενή γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη.

Σε άλλα ευρήματα, το 53% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας με το 43% να αντιτίθεται και το 61% αντιτίθεται να δίνεται άδεια Νέας Υόρκης σε παράνομους μετανάστες.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη ανάμεσα σε 700 ψηφοφόρους το διάστημα 10-14 Μαρτίου με περιθώριο λάθους 4,2%.

ekirikas.com

Σχετικά Νέα