«Σταμάτησέ το τώρα»: Η Τζιλ Μπάιντεν ζητά από τον πρόεδρο να τερματίσει τη σύγκρουση στη Γάζα

Η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, ιδιωτικά έχει ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η εφημερίδα περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αποκάλυψη, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στον Λευκό Οίκο, με εκπροσώπους της μουσουλμανικής κοινότητας. Ένας προσκεκλημένος είπε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι η σύζυγός του δεν ενέκρινε την έλευση του στη συνάντηση λόγω της υποστήριξης του κ. Μπάιντεν προς το Ισραήλ.

Ο κ. Μπάιντεν απάντησε ότι καταλαβαίνει. Η πρώτη κυρία, είπε, του είπε «Σταμάτα το, σταματήσέ το τώρα», σύμφωνα με έναν παρευρισκόμενο που άκουσε τη συζήτηση.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του προέδρου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν την Τετάρτη ότι δεν υπήρχε διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Μπάιντεν και της πρώτης κυρίας για τη σύγκρουση και ότι ο πρόεδρος ήταν εξοργισμένος από τις απώλειες αμάχων όπως και η σύζυγός του. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η πρώτη κυρία δεν ζητούσε από το Ισραήλ να τερματίσει τις προσπάθειές του κατά της Χαμάς.

«Ακριβώς όπως ο πρόεδρος, η πρώτη κυρία είναι συντετριμμένη για τις επιθέσεις σε εργαζομένους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας και τις συνεχιζόμενες απώλειες αθώων ζωών στη Γάζα», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, διευθύντρια επικοινωνίας της πρώτης κυρίας, σε δήλωσή της. Και οι δύο θέλουν το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους αμάχους».

Η πρώτη κυρία δεν είναι μόνη που προτρέπει τον σύζυγό της να σταματήσει τον πόλεμο. Ορισμένοι από τους στενότερους συμμάχους του Μπάιντεν, όπως ο γερουσιαστής Κρις Κουνς, Δημοκρατικός του Ντέλαγουερ, πιέζουν τον πρόεδρο να κάνει περισσότερα για να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να τερματίσει τον πόλεμο, μεταξύ άλλων υποστηρίζοντας τους περιορισμούς στη στρατιωτική βοήθεια προς τους Ισραηλινούς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα