Στα νοσοκομεία της Πάτρας 158 νοσηλευόμενοι με κορονοϊό

Τα 500 έφτασαν τα νέα κρούσματα χθες στη Δυτική Ελλάδα και οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας τους 158.

Τα ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα, από 800 που ήταν τις προηγούμενες ημέρες αυξήθηκαν στα 1.800. Το μόνο θετικό είναι η αύξηση των ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μόνο στο Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο από τους 100 με 120 εμβολιασμούς που διενεργούνται ημερησίως, από τις 25 του μηνός αυξάνονται καθημερινά στους 480+.

Εχουμε ένα ελπιδοφόρο δείγμα σε επίπεδο εμβολιασμών. Τα τελευταία ιδιαίτερα ανησυχητικά δεδομένα σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, δείχνουν να έχουν κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας. Η λίστα με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα δείχνει ότι έχουν τετραπλασιαστεί» μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 1.800. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, θα πρέπει να αναφέρω ότι την περίοδο του λοκντάουν είχαμε 800 ενεργά κρούσματα.
Αυτή τη στιγμή στην Αχαΐα οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονται σε 177.000.

ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Στα νοσοκομεία της Πάτρας οι νοσηλευόμενοι έφταναν χθες τους 158.
Στις Κλινικές Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 57 ασθενείς και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.
Στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 78 ασθενείς, 12 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ ενηλίκων και το βρέφος στης ΜΕΘ Παίδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, το τελευταίο διήμερο παρατηρείται μία επιπέδωση των νοσηλειών. «Τα δύο τελευταία 24ωρα φαίνεται να μην έχουμε αύξηση αλλά αντίθετα καταγράφουμε μία μικρή μείωση. Αυτό μας βοηθάει στο να μην πιέζονται τα νοσοκομεία μας περαιτέρω» μας είπε ο κ. Καρβέλης.
Αυτή τη στιγμή στο ΠΓΝΠ λειτουργούν πέντε κλινικές κορονοϊού και στον «Αγιο Ανδρέα» ο δεύτερος όροφος της νέας πτέρυγας έχει μετατραπεί σε πτέρυγα κορονοϊού.

ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Στο Επιμελητήριο χθες διενεργήθηκαν 536 ράπιντ τεστ εκ των οποίων τα 23 ήταν θετικά, στην πλατεία Ντεμιράντα διενεργήθηκαν 157 τεστ με τρία θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα ελήφθησαν 126 δείγματα από τα οποία τα 7 ήταν θετικά. Στο Αίγιο έγιναν 122 ράπιντ τεστ και από αυτά τέσσερα ήταν θετικά.
Σήμερα και αύριο προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30).

pelop.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα