Στα 47.000 δολάρια ενισχύεται το Bitcoin

Κοντά στα 47.000 δολάρια διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin με την κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος να διαμορφώνεται στα 891 δισ. δολάρια.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύεται έως και 5% στις 47.790 δολάρια.

Το Bitcoin κινείται σε ένα εύρος περίπου 35.000 έως 45.000 δολαρίων για μεγάλο μέρος του έτους. Η πιο πρόσφατη ανοδική κίνηση ήρθε παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και της αναταραχής στις αγορές εμπορευμάτων.

Το νόμισμα είχε κολλήσει στα 45.000 δολάρι, καθώς η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες αναιρούν ορισμένα από τα μέτρα οικονομικής τόνωσης που είχαν θέσει σε εφαρμογή ως απάντηση στην ύφεση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν λιγότερα μετρητά για να διατεθούν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, τα ψηφιακά νομίσματα τέθηκαν υπό έλεγχο μετά τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τις ρωσικές κυρώσεις, αν και πολλοί αναλυτές απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Θετικά στην πορεία των κρυπτονομισμάτων συνέβαλε η δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας του Κογκρέσου της Ρωσίας, Παβελ Ζαλάβνυ, πως η χώρα είναι πρόθυμη να δέχεται πληρωμές σε διάφορα νομίσματα για τις εξαγωγές της, όπως και σε Bitcoin.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα