

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), υπέγραψε σύμβαση-πλαίσιο κοινής προμήθειας του εμβολίου Adjupanrix κατά της πανδημικής γρίπης με τη φαρμακευτική εταιρεία GSK. Τα 12 κράτη μέλη και οι άλλες χώρες που συμμετέχουν στη σύμβαση κοινής προμήθειας μπορούν να αγοράσουν, αν χρειαστεί, έως 85.000.000 δόσεις εμβολίου σε περίπτωση πανδημίας γρίπης.
Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι «η ετοιμότητα είναι καίριας σημασίας για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας. Η COVID-19 δεν άφησε καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Σήμερα εξασφαλίζουμε έως και 85 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της πανδημίας γρίπης μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης, για την προστασία των πολιτών μας σε περίπτωση που προκύψει τέτοια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο μέλλον. Αυτή είναι η πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας στην πράξη.»
Η πανδημία γρίπης είναι παγκόσμια επιδημία που προκαλείται από ένα νέο στέλεχος γρίπης για το οποίο η προϋπάρχουσα ανοσία στον ανθρώπινο πληθυσμό είναι ελάχιστη έως μηδενική. Αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί μια πανδημία γρίπης, είναι σημαντικό να υπάρχει προετοιμασία, αναφέρει η Επιτροπή.
Σχετικά Νέα
Ο Στάρμερ συζητά για “κέντρα επιστροφής” προσφύγων – “Όχι” λέει η Αλβανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε συνομιλίες για την εγκατάσταση.
Ρούμπιο: Μετά την άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ, άρχισε συνομιλίες με τη Δαμασκό για εξομάλυνση των σχέσεων
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο συνάντησε την Πέμπτη (15/05) τον Σύρο ομόλογό του.
Νέα επίθεση Ζαχάροβα σε Ζελένσκι: Όλοι περιμένουν τον «κλόουν» να αφήσει την ομάδα του να μιλήσει
Η Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι λέγοντας πως όλος ο κόσμος τον περιμένει.
Ρούμπιο: Δεν τρέφω μεγάλες ελπίδες για τις ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε απόψε ότι δεν τρέφει “μεγάλες ελπίδες”.