Σπίρτζης: 5η ημέρα ντροπής… για τον επαναπατρισμό Ελλήνων

Στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τους Έλληνες που θέλουν να επαναπατριστούν, αναφέρεται ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους έως τώρα χειρισμούς της.

Ο κ. Σπίρτζης, σε δήλωσή του, κάνει ειδική αναφορά στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε αεροδρόμιο του Λονδίνου και απευθύνει το ερώτημα “το ελληνικό κράτος δεν έχει την ευθύνη να παρέμβει για να δώσει λύση; Και αν ναι πότε;”. Επιπλέον, κάνει έκκληση στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, μεταξύ άλλων, να προγραμματισθούν πτήσεις και να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα και οι συμπολίτες μας να φιλοξενηθούν για τις ημέρες καραντίνας σε ξενοδοχεία της χώρας, που είναι κλειστά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σπίρτζη:

5η ημέρα ντροπής… για τον επαναπατρισμό Ελλήνων

Απλές σκέψεις και ερωτήσεις, που ακυρώνουν τον επικοινωνιακό αρμαγεδώνα της κυβέρνησης, μετά τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά:

Ποιος άνθρωπος θα διακινδύνευε την υγεία του, μέσα στην κρίση του κορωνοϊού, να κοιμάται πέντε ημέρες στα πατώματα ενός αεροδρομίου, για να πιέσει την Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Πέτσα;

Υπάρχουν πάνω από 70 συμπολίτες μας, εγκλωβισμένοι σε ένα αεροδρόμιο στο Λονδίνο, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, σύμφωνα δε με όσα είπαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας, το ελληνικό κράτος δεν έχει την ευθύνη να παρέμβει για να δώσει λύση; Και αν ναι πότε;

Πόσες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες θα περιμένουν οι άνθρωποι ΜΑΣ, για τους οποίους πριν λίγους μήνες δάκρυζε η ΝΔ για να ψηφίζουν και να επαναπατρισθούν, για να ολοκληρώσει την περιβόητη λίστα επαναπατρισμού;

Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε κάνει για τον επαναπατρισμό όσων κατά την γνώμη σας πρέπει να επιστρέψουν; Με ποιες συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, σε ποια ξενοδοχεία ή άλλες υποδομές έχετε προετοιμάσει να διαμείνουν για τις ημέρες της καραντίνας και τις εξετάσεις που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ;

Είναι πατριωτική, υπεύθυνη ή ανθρώπινη η λογική της κυβέρνησης να καλλιεργείται Κορωνοϊκός φόβος για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που θέλουν να επαναπατρισθούν; Η κυβέρνηση μπορεί να διαχωρίζει Έλληνες πολίτες εντός και εκτός συνόρων;

Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και όχι επικοινωνιακή αντιπολιτευτική τακτική, επαναλαμβάνοντας όσα σας προτείναμε χθες :

Α. να προγραμματισθούν πτήσεις της Aegean ή άλλης διαθέσιμης εταιρείας και να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες πτήσεων, για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που επιθυμούν να επιστρέψουν. Σήμερα να γίνει η πρώτη πτήση για να απεγκλωβιστούν οι συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο του Λονδίνου και να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι όλες οι αεροπορικές εταιρείες δεν έχουν λόγω της κρίσης δραστηριότητες και φόρτο, που να μην επιτρέπει τον προγραμματισμό έκτακτων ειδικών πτήσεων για τον επαναπατρισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν.

Β. να προγραμματισθούν μερικά από τα χιλιάδες ξενοδοχεία της χώρας, που είναι κλειστά, για να φιλοξενήσουν τους συμπολίτες μας για τις ημέρες καραντίνας και τις απαραίτητες διαδικασίες και ιατρικές εξετάσεις, που έχει προβλέψει ο ΕΟΔΥ.

Και Γ. να δείξει η κυβέρνηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει μόνο ατομική ευθύνη αλλά και κυβερνητική ευθύνη. Να δείξει ότι σε αυτή τη μάχη όλοι αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί είτε την ατομική ευθύνη ο κάθε πολίτης είτε την κρατική ευθύνη, η κυβέρνηση. Και επειδή είμαστε Έλληνες και η ατομική και η συλλογική και η κυβερνητική ευθύνη πρέπει να διαπερνάτε από τις έννοιες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς …

Τέλος στην καθημερινή συνέντευξη τύπου ακούσαμε από τον κ. Χαρδαλιά για τους γιατρούς που ενισχύθηκε, το νοσοκομείο Καστοριάς.

Στις κρίσεις δεν αρκεί η άριστη επικοινωνία, απαιτούνται πραγματικές δράσεις.

Από την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ενημερωθήκαμε ότι οι γιατροί που εξήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς «είναι οι γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο».

Παρακαλούμε για την πρόσθετη πραγματική ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς σε γιατρούς αλλά και σε χρήματα και αναγκαία υλικά, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Διοικητή του Νοσοκομείου για δωρεές από ιδιώτες.

Σχετικά Νέα