

ΟΒρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαιρέτισε μια «ιστορική ημέρα» για το ΝΑΤΟ αφού το ουγγρικό κοινοβούλιο, έδωσε το «πράσινο φως» σήμερα (26/02) για την ένταξη της Σουηδίας, το τελευταίο βήμα για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο ΝΑΤΟ πολύ σύντομα», δήλωσε ο Σούνακ με ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά την έναρξη ενός συνεδρίου στο Ελιζέ για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συνεχάρη τη Σουηδία για τη σημερινή εξέλιξη.
«Συγχαρητήρια στη χώρα σας», είπε ο Μακρόν, δηλώνοντας χαρούμενος που η Σουηδία και η Φινλανδία «εντάχθηκαν στον οργανισμό μας».
Νωρίτερα, το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ξεπερνώντας το τελευταίο εμπόδιο για το ιστορικό βήμα της σκανδιναβικής χώρας, η ουδετερότητα της οποίας διήρκεσε σε δύο παγκόσμιους πολέμους.
Η ψηφοφορία της Ουγγαρίας τερμάτισε τις πολύμηνες καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αλλαγής της πολιτικής ασφαλείας της Σουηδίας και ακολούθησε την επίσκεψη του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον την Παρασκευή (23/02), κατά την οποία οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία εξοπλισμών.
«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», δήλωσε ο Ουλφ Κρίστερσον. «Η Σουηδία είναι έτοιμη να επωμιστεί την ευθύνη της για την ευρωατλαντική ασφάλεια».
Σχετικά Νέα
Την Κυριακή στο Ομάν ο τέταρτος γύρος συνομιλιών Ιράν – ΗΠΑ
Το Ιράν συμφώνησε σε έναν τέταρτο γύρο έμμεσων συνομιλιών με τις ΗΠΑ για το.
Οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εναντίον του αεροδρομίου του Τελ Αβίβ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν σήμερα έναν πύραυλο με στόχο το.
Ευρωπαϊκή Ένωση: Συστήνει ειδικό δικαστήριο για εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ειδικό Δικαστήριο που θα δικάσει τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμφώνησαν να.
Στη Μόσχα για την 9η Μαΐου δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές
80 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κορυφώθηκαν στη Μόσχα οι εορτασμοί.